Source
Foto: BNNVARA - Bob Bronshoff

Het halveren van de reclames op NPO kan grote gevolgen hebben. Zo zouden de teruglopende reclame-inkomsten wel eens het vertrek van Matthijs Nieuwkerk kunnen inluiden!

Dat beweren althans roddelkoning Albert Verlinde en AD-journalist Gudo Tienhooven. Ze doen de opvallende uitspraken in de Media Podcast van het AD. Volgens het duo is het riante salaris van Matthijs van Nieuwkerk niet meer te verdedigen als er bezuinigd moet worden. “Voor Matthijs wordt het een ding, want nu wordt steeds gezegd: ‘Hij levert zó veel geld op, dus we mogen ook veel geld betalen.’ Nu mag er dus niet meer geadverteerd worden rond De Wereld Draait Door. Ik denk dus dat Matthijs al zit te bellen met de commerciële omroep of hij daar welkom is”, aldus Verlinde.

Article continues after the ad

 

Ook Tienhooven denkt dat een overstap van Matthijs naar een commerciële zender niet lang meer op zich laat wachten. En volgens de AD-journalist heeft de DWDD-presentator een sterke voorkeur voor RTL! “Matthijs van Nieuwkerk is ook echt een mediadier die alles in de gaten houdt en van de hoed en de rand weet. Die heeft er volgens mij geen vertrouwen in dat John de Mol zijn Talpa TV nog naar een hoger plan kan tillen”, aldus Tienhooven. Van Nieuwkerk zelf heeft nog niet gereageerd op de aanhoudende geruchten.

More content below the advertising