Borsatos Budget Bruiloft

Vergeet Frank en Rogier, er is een nieuw gouden duo! Mary Borsato en Betty de Groot helpen mensen met een klein budget aan een droombruiloft. Wij spraken met de dames. 

Hoe kwam jullie grote tv-debuut tot stand?

Betty: "Mary was in Blaricum en vroeg me of ik kwam koffiedrinken. Dat doen we wel vaker, maar nu zou ook iemand van een productiehuis langskomen. Die had haar benaderd om over een nieuw tv-format te praten - en twee paar oren horen meer dan één. Hij vond ons meteen een heel leuke combi."

Mary: "We zijn goed op elkaar ingespeeld, want we kennen elkaar al heel lang."

Article continues after the ad

Betty: "Ja, we zijn al twaalf jaar vriendinnen. Hebben elkaar ontmoet op een feestje."

Mary: "We droegen dezelfde lipliner en lippenstift, we raakten daarover aan de praat en het klikte meteen. Helemaal leuk."

 

Een bruiloft regelen voor 350 euro, kan dat wel?

Betty: "Nee, dat gaat natuurlijk niet. Zo’n mooie jurk van Mary heb je daar al niet voor. Daarom vragen de mensen in dit programma ons om hulp."

Mary: "De familie helpt ook: een zusje kan de make-up doen, een nichtje het haar, de buurman kan zijn auto ter beschikking stellen. Zo hebben we alles bij elkaar weten te sprokkelen. We hebben heel hard gewerkt."

Betty: "Ja, we kregen het niet voor niks. Als we een paard nodig hadden voor de koets, moesten we stront scheppen. En nee, daar was niets van in scène gezet hoor, was het maar waar!"

Mary: "We hebben achter beesten aangerend om ze in hun hok terug te krijgen, strobalen van boerderijzolders gehaald die niet naar beneden mochten kletteren en als we vlees nodig hadden, regelde Betty dat we naar een vleesfabriek konden en stonden we vervolgens zelf saté te rijgen."

 

Konden jullie je eigen trouwervaringen nog kwijt?

Betty: "Nou, ik ben twee keer getrouwd geweest, maar dat was beide keren niet echt succesvol. Ik ben meer gespecialiseerd in scheidingen."

Mary: "We hebben niet echt over onze bruiloften gesproken, want het draait niet om ons. Of het gek was om aan een trouwprogramma te werken terwijl Marco scheidde? Die dingen bestaan naast elkaar hè, zo is het leven. Bovendien waren de opnames toen al achter de rug. Dit programma zou eind april al op tv komen, maar het werd uitgesteld door corona."

Betty: "Ja joh, we zijn alweer zoveel tijd verder, we hadden al gecremeerd kunnen zijn. Haha."

 

Waarom zou dit programma kunnen aanslaan?

Betty: "Alles zit erin: de bijzondere verhalen van al die stellen, hun emoties, en onze acties – die niet altijd even goed gaan, met soms hilarische gevolgen. En het is een programma met een happy end."

Mary: "Sommige gezinnen moeten van vijftig euro per week rondkomen. Ik denk dat veel mensen zich in deze coronatijd wel kunnen voorstellen hoe
moeilijk dat is. Als wij ze dan een mooie bruiloft geven, is dat waanzinnig. Van elk bruidspaar hoor ik dat dit het mooiste is wat ze hebben meegemaakt."

Borsato's Budget Bruiloft is vanaf woensdag 28 oktober te zien om 20:30 uur op RTL 5.

Lees het volledige interview met Mary Borsato en Betty de Groot in Veronica Magazine nummer 43.

More content below the advertising