Filmliefhebbers wachten met smart op The Irishman, maar zonder Netflix had deze misdaadfilm met een topcast nooit het levenslicht gezien.

Martin Scorsese had al een lange tijd het idee om het non-fictie boek I Heard You Paint Houses, over vakbondsleider/huurmoordenaar Frank Sheeran, te verfilmen. Hij regelde Robert De Niro, Al Pacino en Harvey Keitel voor de hoofdrollen en kreeg zelfs de semi-gepensioneerde Joe Pesci zo ver om weer voor de camera te staan. Toch werd de film bijna niet gemaakt en moest Netflix het project op het laatste moment redden. 

Article continues after the ad

Rimpels

The Irishman gaat over een vakbondsleider die enkele historische moorden heeft gepleegd voor de maffia, het verhaal speelt zich af in verschillende tijdsperiodes en in plaats van jongere acteurs te casten, besloot Scorsese de acteurs digitaal jonger te maken. Met de computer werden alle rimpels van Pacino en De Niro weggepoetst waardoor de film steeds duurder en duurder werd.

Blockbuster

Het budget zou oorspronkelijk 100 miljoen dollar zijn, maar liep op tot 175 miljoen, de prijs van een gemiddelde blockbuster. De financier trok zich terug en ook distributeur Paramount Pictures had er geen trek meer in. Het project leek een stille dood te sterven totdat Netflix ter hulp schoot en alle kosten op zich nam. 

The Irishman werd gered en zal dit najaar te zien zijn op Netflix.

More content below the advertising