Source
Foto: Roland J. Reinders

Marlijn Weerdenburg heeft haar relaxte vakantie al achter de rug en maakt zich klaar voor een hele drukke zomer waarin ze haar dromen uit laat komen.

Een paar weken geleden was Marlijn Weerdenburg met haar vriend Paul en zoontje Teun, van bijna twee jaar oud, op vakantie in Frankrijk. Het was de eerste echte zomervakantie met z'n drietjes en Marlijn heeft alleen maar geslapen. "We hebben alle middagslaapjes met Teun meegedaan. En we gingen iedere avond om half tien naar bed."

Uitgerust

Ze is daardoor helemaal uitgerust voor de komende periode waarin ze aan één stuk door gaat werken. "Ik heb net de opnames van Aan ’t Zand achter de rug, dat vanaf 4 september wordt uitgezonden. Hierin strijden zes Nederlandse kunstenaars met elkaar om de mooiste zandsculpturen." Ook is ze net begonnen met een nieuw tv-programma waar ze nog niks over mag zeggen. 

Marlijn Zingt

Marlijn is niet alleen actrice en presentatrice maar ook zangeres. "Verder ben ik bezig met mijn debuutalbum, met Nederlandstalige pop, die in het najaar moet uitkomen." Ze staat daarnaast ook nog eens in het theater. "En dan komt er natuurlijk mijn theatertour Marlijn Zingt aan, vanaf eind september. Daarvoor moeten we repeteren, met de band. Dus ik hoef me niet te vervelen deze zomer, ha."

Article continues after the ad

Kosten

Voor haar televisiewerk wordt ze betaald, maar het album en de theatertour betaalt ze uit haar eigen zak. "Ik weet dat het eigenlijk meer kost dan het me oplevert, maar ik wil het te graag doen. Ik wil die plaat maken, ik wil die tour doen. Dit is waar ik gelukkig van word. Dit is zo goed voor mijn hart, dat het ook weer afstraalt op de andere projecten die ik doe: het acteren en het presenteren."

Showtrap en sensatie

Het televisiewerk helpt haar om haar passie te bekostigen, maar dat betekent niet dat ze ieder televisieprogramma aanpakt. "Ik wil geen sensatie-tv maken. Programma’s met een showtrap. Of een quiz. Dat past niet bij mij. Je moet ook leuk zijn in zulke programma’s, je moet er grappige oneliners uitgooien. Dat ben ik niet. Laat mij maar programma’s maken over echte mensen, met echte gesprekken. Programma’s die ergens over gaan."

Danni Lowinski

Marlijn Weerdenburg werd bekend door haar rol in de comedyserie Danni Lowinski en als ze de kans kreeg, zou ze de rol zo weer spelen. "Ik heb mijn hele carrière te danken aan Danni. Als ik die rol niet had mogen spelen, had ik nu waarschijnlijk een andere baan gehad. Het personage is ook een feest om te spelen. Grote mond, klein hartje en die kleding hè. Dat gewurm in zo’n pakje. Komt bij dat het me heerlijk lijkt om weer met Michiel Romeyn te spelen. Was altijd vuur op de set, met zo’n onaangepast wezen. Soms knetterde het echt."

Het complete interview met Marlijn Weerdenburg staat in Veronica Magazine, nummer 31.

More content below the advertising