I know this much is true

Mark Ruffalo is een acteur die je kent uit spectaculaire blockbusters en hele kleine arthouse films. Nu is hij te zien in de dramaserie I Know This Much is True

Mark Ruffalo houdt van afwisseling. Hij schittert in diepgaande arthouse films zoals Infinitely Polar Bear en The Kids Are Allright, maar is ook te zien in de grote spektakelfilms van Marvel als de Hulk. "Ik heb altijd het soort acteur willen zijn waar geen label op past," vertelt hij in Veronica Magazine. "Ik wil mensen verrassen. Soms pakt dat beter uit dan andere keren, maar die uitdaging heb ik nodig, anders kan ik er net zo goed mee ophouden."

Heftige dubbelrol

Zijn nieuwste uitdaging is een dubbelrol als tweelingbroers Dominick en Thomas Birdsey in de dramaserie I Know This Much Is True. Thomas leidt aan schizofrenie en Dominick doet zijn best om voor zijn broer te zorgen, na een heftig incident moet Dominick beseffen dat hij zijn broer dit keer niet kan helpen. 

Frisse blik

Voor de rol van Thomas kwam hij in vijf weken veertien kilo aan en verdiepte hij zich in mentale aandoeningen, dat gaf hem een frisse blik op de rol. "Thomas is in zekere zin vrijer dan Dominick. De wereld ziet hem als geestelijk ziek en daardoor heeft hij niet de druk van verwachtingen en verantwoordelijkheden. Hij hoeft zich niet in te houden, niet te voldoen aan ideeën over hoe een man zich moet gedragen."

Article continues after the ad

Herkenbaar voor iedereen

Wat hem extra aantrok aan zijn dubbelrol in deze rauwe en heftige dramaserie, is dat het om broers gaat. "Familie is zo’n dankbaar onderwerp om een verhaal over te vertellen, want het heeft doorgaans alles: drama, tragiek, maar ook humor. En het is herkenbaar voor iedereen."

I Know This Much is True is te zien op Ziggo Movies & Series XL. Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering. 

Het complete interview met Mark Ruffalo staat in Veronica Magazine nummer 19.

More content below the advertising