Tijdens het proces tegen topcrimineel Willem Holleeder werd actrice Marit van Bohemen uit de rechtszaal gezet. In Veronica Magazine vertelt de blondine wat er nou eigenlijk gebeurde. 

Het laatste wat je verwacht bij de rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder is een actrice die de zaal uit wordt gezet, maar het gebeurde vorig jaar wel. Marit van Bohemen speelt de rol van Sonja Holleeder in de nieuwe misdaadserie Judas, gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, en wilde tijdens Sonja's getuigenis tegen broer Willem een geluidsopname maken. Dat is tegen de regels en ze werd direct verwijderd uit de zwaarbeveiligde rechtbank, bijgenaamd de bunker. In Veronica Magazine vertelt van Bohemen wat er nou eigenlijk gebeurde.

Article continues after the ad

Het verhaal

Marit van Bohemen: "Ik was op uitnodiging daar met een persaccreditatie, maar had nog nooit een rechtszaal vanbinnen gezien. Laat staan de bunker. Eenmaal binnen haalde ik alles klunzig uit mijn jas en tas, maar mijn telefoon mocht ik houden. Ik was zo verbijsterd over de apparatuur die de pers mee naar binnen mocht sjouwen: laptops, tablets, telefoons. Ze waren constant online en dingen aan het typen."

Het was haar bedoeling om Sonja op te nemen zodat ze haar stem na kon doen in de serie. "Toen Sonja eindelijk aan het woord kwam, legde ik mijn telefoon op schoot. Niemand moest denken dat ik foto’s ging maken. Ik klikte op de dictafoon-app en een minuut later stond er een mevrouw van de persdienst naast me. Buiten de zaal moest ik met een agent ernaast het bestand gewist. Die agent liet me nog naar binnen, maar vijf minuten later werd ik alsnog de rechtbank uitgezet."

Eenmaal thuis zag ze dat dit incident groot nieuws was. "Ik schaamde me kapot. Toen ik thuiskwam, zei mijn vriendin: 'Ah joh, je hebt alleen maar de grootste rechtszaak van de eeuw stilgelegd. Verder niks.'"

Interview

Het interview met Marit van Bohemen en Rifka Lodeizen staat in de nieuwste editie van Veronica Magazine. In het blad vertellen de actrices hoe het was om Astrid en Sonja Holleeder te ontmoeten, waarom ze bang werden voor Gijs Naber en hoe lastig het was om de details over dit geheimzinnige project voor zich te houden. 

Judas staat vanaf zondag 6 januari op Videoland.

More content below the advertising