Tijdens het proces tegen topcrimineel Willem Holleeder werd actrice Marit van Bohemen uit de rechtszaal gezet. In Veronica Magazine vertelt de blondine wat er nou eigenlijk gebeurde. 

Het laatste wat je verwacht bij de rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder is een actrice die de zaal uit wordt gezet, maar het gebeurde vorig jaar wel. Marit van Bohemen speelt de rol van Sonja Holleeder in de nieuwe misdaadserie Judas, gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, en wilde tijdens Sonja's getuigenis tegen broer Willem een geluidsopname maken. Dat is tegen de regels en ze werd direct verwijderd uit de zwaarbeveiligde rechtbank, bijgenaamd de bunker. In Veronica Magazine vertelt van Bohemen wat er nou eigenlijk gebeurde.

Het verhaal

Marit van Bohemen: "Ik was op uitnodiging daar met een persaccreditatie, maar had nog nooit een rechtszaal vanbinnen gezien. Laat staan de bunker. Eenmaal binnen haalde ik alles klunzig uit mijn jas en tas, maar mijn telefoon mocht ik houden. Ik was zo verbijsterd over de apparatuur die de pers mee naar binnen mocht sjouwen: laptops, tablets, telefoons. Ze waren constant online en dingen aan het typen."

Het was haar bedoeling om Sonja op te nemen zodat ze haar stem na kon doen in de serie. "Toen Sonja eindelijk aan het woord kwam, legde ik mijn telefoon op schoot. Niemand moest denken dat ik foto’s ging maken. Ik klikte op de dictafoon-app en een minuut later stond er een mevrouw van de persdienst naast me. Buiten de zaal moest ik met een agent ernaast het bestand gewist. Die agent liet me nog naar binnen, maar vijf minuten later werd ik alsnog de rechtbank uitgezet."

Eenmaal thuis zag ze dat dit incident groot nieuws was. "Ik schaamde me kapot. Toen ik thuiskwam, zei mijn vriendin: 'Ah joh, je hebt alleen maar de grootste rechtszaak van de eeuw stilgelegd. Verder niks.'"

Interview

Het interview met Marit van Bohemen en Rifka Lodeizen staat in de nieuwste editie van Veronica Magazine. In het blad vertellen de actrices hoe het was om Astrid en Sonja Holleeder te ontmoeten, waarom ze bang werden voor Gijs Naber en hoe lastig het was om de details over dit geheimzinnige project voor zich te houden. 

Judas staat vanaf zondag 6 januari op Videoland.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.