Marieke Elsinga in Veronica Magazine
Source
Foto: Dario Misja

Marieke Elsinga heeft een succesvol radioprogramma en is presentatrice van RTL Boulevard. Toch laat ze zich niet gek maken door haar succes.

Als je kijkt naar de carrière van Marieke Elsinga zou je niet denken dat ze een reden heeft om onzeker te zijn. Toch is de presentatrice van RTL Boulevard en Qmusic ochtendshow Mattie en Marieke erg kritisch op zichzelf. "Soms vraag ik me af of ik wel creatief genoeg ben," vertelt ze in Veronica Magazine. "Mattie kan met zijn brain waves heel gekke dingen verzinnen, dat bewonder ik enorm." In het succesvolle radioprogramma is Elsinga de flapuit. "Ik weet dat mijn creativiteit ’m zit in het spontane roepen, maar het hele team is zo vindingrijk dat ik me daarover af en toe onzeker kan voelen."

Hilversum-ideaal 

Ook over haar uiterlijk voelt ze zich soms onzeker. "Nou, ik voel niet de druk om aan een Hilversum-ideaal te moeten voldoen. Iedereen is goed zoals ie is, we moeten geen eenheidsworst worden. Toen een merk voor afslankproducten me laatst benaderde voor een samenwerking, heb ik me daar ook wel boos over gemaakt op social media. Ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar als het over uiterlijkheden gaat, zou ik graag wat liever willen zijn tegen mezelf. En dan niet pas over tien jaar, als ik in de veertig ben en me afvraag wat ik toen toch aan het zeuren was."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik ga hier iets doen, dat ik niet zo vaak doe, namelijk mijn frustratie delen. Bij mijn management komen regelmatig verzoeken binnen van merken die willen samenwerken. Ambassadeurschap, partnerships, hoe je het noemen wilt. In bijna alle gevallen sla ik dat af. Soms past een merk goed bij mij en ga ik er wel voor. Tussen de aanvragen zat vorige week een mail van een bureau dat ambassadeurs zoekt voor een bekend afslankmerk. Ik citeer: “Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo's af te komen. Wij zien een goede match met Marieke." Mijn manager kent me goed en had dus al vriendelijk bedankt, maar stuurde de aanvraag ter controle nog even langs mij. Ik las het, zei: “Nee, idd niks voor mij” en klikte het weg. Maar toen las ik het nog eens en dacht: “Ho eens… dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!” Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen? Nu ben ik niet tegen diëten (sterker nog, ik ‘Sonja Bakkerde’ me in mijn studietijd suf!), maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam ‘te dik is’, zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen. Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel. #bodypositivity

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Niet zo gek doen

Op 25-jarige leeftijd droomde ze van een tv-carrière, nu haar droom uit is gekomen, kan ze het soms moeilijk geloven. "Dan hoor ik: ‘Vijf, vier, drie..’ en denk ik soms even: wat raar hè, sta ik hier helemaal in de make-up met al die camera’s en Peter R. de Vries. Tegelijkertijd is het iets waar ik aan begin te wennen. Het enige waar ik nooit aan wil wennen, is het idee dat mensen altijd maar voor je rennen als je een nat doekje in je gezicht nodig hebt of je kauwgum wilt uitspugen. Ja, zulke mensen bestaan echt. Niet zo gek doen, denk ik dan. Zo wil ik niet zijn."

Article continues after the ad

Het complete interview met Marieke Elsinga staat in Veronica Magazine nummer 34.

More content below the advertising