vlnr: Marieke Derksen, Carrie Ten Napel en Marije Knevel
Source
Fotografie: Feriet Tunc

Marije Knevel, Marieke Derksen en Carrie ten Napel hebben alledrie een bekende vader, in Veronica Magazine vertellen de succesvolle vrouwen hoe het is om op te groeien als dochter van een BN'er.

Carrie ten Napel is de dochter van voetbalcommentator Evert ten Napel en is iedere woensdagavond te zien als presentatrice van de talkshow Op1

Jouw vader kreeg als voetbalcommentator veel kritiek. Hoe was dat voor jou?
"Ik kreeg op school veel reacties, soms ook van docenten. Ooit werkte ik als zestienjarig meisje in een delicatessezaak in Ermelo en moesten we een wijncursus doen. Zegt de cursusleider: ‘Jij bent toch niet de dochter van die verschrikkelijke commentator?’ Alle mensen om me heen keken mij aan. En na het WK van 1998 startte Beau van Erven Dorens de actie ‘Evert ten Napel op de brandstapel’ nadat hij gezegd had dat Nederland terecht van Brazilië had verloren. Ik was toen met vriendinnen op vakantie en die deden er alles aan om de krant bij me weg te houden. Dat zijn heftige dingen."

Article continues after the ad

 

Marije Knevel is de dochter van presentator en EO-coryfee Andries Knevel. Zij werkt als adjunct-hoofdredacteur bij Linda.nl en is te zien als 'social side-kick' in de talkshow Ladies Night.

Jouw vader staat bekend als belerend. Was hij dat thuis ook?
"Totaal niet. Mijn vader is een enthousiaste, energieke man vol met leven. Ik weet nog dat hij mij als kind meenam naar een chic hotel in Bussum. Ik mocht een verse jus bestellen en die kostte acht gulden! Hij zag een piano en ging er meteen achter zitten. Ik dacht: o nee, niet weer… Of we reden langs paleis Soestdijk. Kom, zei hij dan, even naar de koningin. Tegen de bewakers riep hij: ‘Jongens, ik heb speciaal mijn dochter meegenomen voor Hare Majesteit”. Hij schaamt zich nergens voor en heeft veel humor. Kijk, de Andries van vroeger op tv was wel een strenge man, die vaak aan het wijzen was. Maar hij is zó veranderd. Alleen, dat oude beeld blijft hangen."

 

Marieke Derksen is de dochter van voetbalanalist Johan Derksen en is namens de boekentak van (Voetbal) Inside uitgever van bestsellers. 

Hoe is het voor jouw omgeving dat jij de dochter van Johan Derksen bent? 
"Mijn vrienden waren al vrienden van me voordat hij echt bekend werd. Dat maakt ze geen bal uit. Voor de buitenwereld is het wel een issue, maar meer uit medelijden. Zo van: dat is ook erg, het zal je vader maar zijn."

Eigenlijk is hij best lief?
"Stiekem is het een lieve man. Maar daar loopt hij niet mee te koop. Hij is op tv uitgesproken en wordt steeds meer een uitvergroting van zichzelf. Hij kan aan tafel bij Veronica Inside heel lief zitten doen, maar daar zit geen hond op te wachten. En ik kijk ook niet naar hem als ‘mijn lieve vader’ omdat we niet een klassieke vader-dochter relatie hebben. Mijn moeder overleed na een val van de trap toen ik 12 was; we zijn al zolang met z’n tweeën. Dan word je meer elkaars gelijke. Ik zeg ook nooit papa, altijd Johan."

Het complete interview met Carrie ten Napel, Marije Knevel en Marieke Derksen staat in Veronica Magazine nummer 9.

 

More content below the advertising