Source
Foto: Dario & Misja

Marco Borsato is een van de weinige Nederlandse artiesten die De Kuip kan vullen. Dit jaar treedt de grootheid vijf keer op in het stadion en Veronica Magazine sprak met hem. 

Vijftien jaar geleden stond Marco Borsato voor het laatst in De Kuip en het werd tijd om het stadion, waar hij al negen keer optrad, weer te vullen met uitzinnige fans. Het idee ontstond tijdens een voetbalwedstrijd. "Met mijn oudste zoon ben ik vorig jaar bij de bekerfinale Feyenoord - AZ geweest," vertelt Borsato. "Hij zei: Papa, hier heb jij gewoon negen keer gestaan, ik zou dat zo graag vanaf de tribune meemaken. Ik zei: Dan gaan we dat doen."

Wereldact

Zijn concerten in De Kuip waren belangrijk voor zijn loopbaan. "Het is de plek waar ik volwassen ben geworden als artiest. Als je De Kuip deed, telde je echt mee. Daar stonden alleen de grote wereldacts. Dat ik daar niet één, maar negen keer heb opgetreden, staat tot op de dag van vandaag als een huis. Geen enkele Nederlandse artiest heeft dat ooit gedaan. Straks staat de teller op veertien, een absoluut record.”

Topfit

Om zich voor te bereiden op de optredens, werkt hij ook aan zijn gezondheid. "Ik wil topfit zijn. Je komt in een bepaalde flow, dat bruisende gevoel van toen is weer terug.  Ik zit weer op hetzelfde gewicht als vijftien jaar geleden. Zelfs mijn vrouw kijkt naar me: mijn God, Marco… De kinderen zeggen het ook: Je gaat lekker zo papa."

Article continues after the ad

Faillissement

Borsato zit een stuk lekkerder in zijn vel en merkt nu ook dat zijn energie de afgelopen jaren wat was ingekakt. "Het vergt inspanning om je carrière heel lang op een bepaald niveau te houden. Na het faillissement moest ik harder dan ooit werken om brood op de plank te krijgen. Dat doet iets met je. Op een gegeven moment merk je dat het publiek nog steeds van je houdt. Dan krijg je vertrouwen en kun je weer bouwen."

Ontdekkingsreis

Zijn kinderen worden intussen ook steeds beroemder. Zijn dochter Jada zit op de theaterschool, zoon Senna acteert en zoon Luca is actief achter de schermen en gaat mee op tour. De les die hij hen meegeeft is dat het leven één grote ontdekkingsreis is. "Je hoeft nu niet te bepalen waar je over tien jaar wilt zijn. Kijk naar mij: ik heb een opleiding als kok en sta straks te zingen in De Kuip. Zo gek kan het leven lopen."

Het complete interview met Marco Borsato staat in Veronica Magazine, nummer 21. Zijn concerten in De Kuip vinden plaats op 29 en 30 mei en 1,2 en 5 juni. 

More content below the advertising