Source
Foto: ANP

René van der Gijp vergeleek de vriendin van Guus Meeuwis, met een "omgebouwde vent" en die opmerking viel niet goed bij de styliste. Ze heeft gereageerd op Instagram.

De mannen van Veronica Inside nemen geen blad voor de mond en hun uitgesproken meningen brengen hen regelmatig in de problemen. Ze hebben zelfs Henny Huisman ingeschakeld om ruzies op te lossen. Dit keer is het René van der Gijp die te ver is gegaan. Hij zag een foto van Guus Meeuwis en zijn vriendin Manon Meijers en merkte op dat hij dacht dat Manon "de omgebouwde broer van Guus" was.

Article continues after the ad

Het zal geen verrassing zijn dat Manon Meijers dit niet leuk vond om te horen. Ze is niet boos, maar wel teleurgesteld en laat dit weten op Instagram. In een bericht vertelt de styliste "Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch.
Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (...lees hieronder verder)

Een bericht gedeeld door Manon Meijers (@manon.meijers) op

De styliste, die in het verleden het programma De Modepolitie maakte, legt uit dat ze geen liefhebber is van rode lopers omdat de slechtste foto's er altijd worden uitgepikt om on-line belachelijk te maken. En ze weet dat ze met haar 1,84 meter al snel opvalt en aangezien ze graag hoge hakken draagt, lijkt ze nog een stuk groter. 

Ze had liever geen reactie gegeven, maar vond dat een tegengeluid nodig was. De mannen van VI kennende, zullen ze daar vanavond ook weer op reageren. 

Veronica Inside om 20:30 uur op Veronica

More content below the advertising