Mad Max begon als brave motoragent en eindige als norse zwerver in een post-apocalyptische toekomst. Wij zetten zijn verschillende looks op een rijtje. 

Mad Max (1979)

In de eerste film had politieman Max Rockatansky nog een babyface en was zijn grootste probleem een gewelddadige motorbende die zijn leven zuur maakte. Na een aantal tragische gebeurtenissen knapt Max en wanneer de aftiteling in beeld verschijnt, snap je waar de 'Mad' voor staat. 

 

Mad Max 2 (1981)

In het vervolg zien we Mad Max zoals we hem het beste kennen. Een norse zwerver in een stoere wagen met een halve leren jas aan. Op zoek naar benzine komt hij tegenover een compleet gestoorde bende in SM-outfits te staan en helpt hij met tegenzin een groepje onschuldige burgers. 

Mad Max: Beyond Thunderdome (1985)

Beyond Thunderdome is het logische vervolg op deel twee... en Peter Pan? Max knokt zich een weg door de arena in Bartertown, krijgt ruzie met Tina Turner en belandt in de woestijn bij een groepje kinderen. De film lijkt daardoor uit twee stukken te bestaan die weinig met elkaar gemeen hebben, maar aan het einde komt alles toch weer goed met een gewelddadige strijd tot de dood. 

Mad Max: Fury Road (2015)

Tussen het derde en vierde deel zit dertig jaar. In de tussentijd bleek Mel Gibson gestoorder te zijn dan de gemiddelde Mad Max-schurk en om Max jong te houden, werd zijn rol overgenomen door Tom Hardy. George Miller, die tussendoor nog even Babe maakte, bleek nog voldoende vuur in zijn vingers te hebben en maakte met Fury Road een van de allerbeste actiefilms ooit. 

Mad Max is vanavond te zien om 20:30 uur op SBS9. Gelijk daarna om 22:20 uur begint Mad Max: Beyond Thunderdome

Article continues after the ad
More content below the advertising