Het drieluik Altered States eindigt met de documentaire Take My Baby, het heftige verhaal van arme moeders die hun baby afstaan ter adoptie aan rijke stellen met een kinderwens.

In Californië is het steeds normaler om een adoptie onderling te regelen via agentschappen en advocaten, die hier flink aan verdienen. Zwangere vrouwen, die het niet zo makkelijk hebben, worden in contact gebracht met adoptieouders die bereid zijn veel te betalen voor een baby. Voor de moeders is er weinig begeleiding en dat maakt de adoptie erg riskant.

Louis Terhoux ontdekt van dichtbij wat er allemaal fout kan gaan. Hij ontmoet bijvoorbeeld een stel dat al 50.000 dollar heeft betaald om een adoptie te regelen. Ze hebben een hele kinderkamer ingericht, weten al hoe hun dochtertje gaat heten en hebben contact met de moeder van het meisje. Maar op het allerlaatste moment besluit de vrouw haar baby niet meer af te staan.

Article continues after the ad

Louis Theroux: Altered States - Take My Baby is te zien om 21:20 uur op NPO 3. De uitzending is daarna nog een week lang te bekijken op de website van de VPRO.

More content below the advertising