Een week geleden begonnen radio-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte een petitie om Loeki de Leeuw terug op televisie te krijgen. Dat werd een groot succes!

Jarenlang werden de reclameblokken van de publieke omroep opgevrolijkt door Loeki de Leeuw. Om het grappige leeuwtje terug te brengen, zijn Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, van het radioprogramma Jan-Willem start op, een petitie gestart. Dat was een groot succes en de mannen hebben maar liefst 18.692 handtekeningen verzameld. De STER, die de reclame van de NPO verzorgt, heeft vandaag in de radioshow laten weten dat Loeki de Leeuw daarom eenmalig terug zal keren.

More content below the advertising

Het is een gloednieuw filmpje, gemaakt met de oude pop en geanimeerde beelden, en tot nog toe blijft het hierbij. De STER laat weten dat er veel bij komt kijken om de filmpjes te maken en er moet eerst goed gekeken worden of er wel budget is voor een officiële terugkeer van Loeki. 

Loeki de Leeuw is vanavond te zien voor het NOS Journaal om 20:00 uur op NPO 1

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.