Komende zomer gaat Blinded by the Light in première. En daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de nummers van rocklegende Bruce Springsteen!

In Blinded by the Light droomt de Pakistaanse tiener Javed (Viveik Kalra) van een leven als schrijver. Maar in het Verenigd Koninkrijk van 1987 lijkt dat verder weg dan ooit. Het land verkeert in een economische crisis, racisme tiert welig en van zijn conservatieve familie hoeft hij ook weinig steun te verwachten. Maar dan komt hij in het bezit van een cassettebandje van Bruce Springsteen. De teksten en muziek van The Boss zullen Javeds leven voorgoed veranderen…

Article continues after the ad

 

Onlangs verscheen de eerste trailer voor Blinded by the Light. Deze belooft een romantische komedie, maar dan wel met het rauw-realistische sfeertje waar de Engelsen zo goed in zijn. Geen wonder, regisseur Gurinder Chadha tekende eerder voor Britse kassuccessen als Bend It Like Beckham en Angus, Thongs and Perfect Snogging. De film is gebaseerd op Greetings from Bury Park, het bekroonde boek van Sarfraz Manzoor.

Blinded by the Light draait vanaf 22 augustus in de bioscoop.

More content below the advertising