Dit weekend is de lente officieel begonnen. Met deze romantische Netflix-films luid je dit zwijmelseizoen op perfecte wijze in!

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Voordat de term romcom nog maar bestond, was er Breakfast at Tiffany’s. In deze film speelt Audrey Hepburn de iconische rol van Holly Golightly, een vlotte New Yorkse die het hoofd van de verlegen schrijver Paul Varjak (George Peppard) op hol brengt. Niet voor niets een klassieker!

Sleepless in Seattle (1993)

Dankzij hits als When Harry Met Sally en You Got Mail was Meg Ryan eind vorige eeuw de onbetwiste koningin van de romcom. In Sleepless in Seattle vormt ze een heerlijk duo met de altijd betrouwbare Tom Hanks. Het even grappige als ontroerende scenario werd genomineerd voor een Oscar.

Article continues after the ad

 

Bridget Jones’s Diary (2001)

Renée Zelwegger werd genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol in de onweerstaanbare romcom Bridget Jones’s Diary. Hierin speelt zij een dertiger die de ware nog niet heeft gevonden. Maar dan dienen er zich plotseling twee kandidaten aan!

My Big Fat Greek Wedding (2002)

In deze zonnige romcom wil een Griekse dertiger trouwen met haar Britse geliefde. Maar dan moet ze wel eerst haar traditionele familie zien te overtuigen van het idee. Het minder geslaagde vervolg is ook te vinden op Netflix.

 

Alles is Liefde (2007)

Het aantal romcoms van Nederlandse bodem is niet meer te tellen, maar Alles Is Liefde blijft veruit de beste. In deze poldervariant op Love Actually maken we kennis met een aantal Amsterdammers, die ieder op hun eigen manier worstelen met de liefde. Deze romcom mocht een Gouden Kalf in ontvangst nemen voor beste film!

Knocked Up (2007)

In deze lekker tegendraadse komedie raakt de ambitieuze Allison zwanger na een dronken vrijpartij met de klaploper Ben. Hoofdrolspelers Katherine Heigl en Seth Rogen zijn aan elkaar gewaagd en de grappen zijn pittig genoeg om doorgewinterde comedyfans ook bij de les te houden.

 

Mamma Mia! (2008)

In deze swingende filmmusical vol tijdloze ABBA-hits probeert Sophie te ontdekken wie haar biologische vader is. Daarvoor moet ze eerst in de liefdesgeschiedenis van haar moeder (Meryl Streep) duiken! Vorig jaar verscheen een vervolg, dat zijn voorganger misschien nog wel overtreft.

Bro’s Before Ho’s (2013)

Bro’s Before Ho’s is een aanrader voor mensen die romcoms doorgaans te zoetsappig vinden. In deze komedie van het team achter de prettige gestoorde New Kids-films hebben twee broers besloten om nooit een liefdesrelatie aan te gaan. Maar dan worden ze allebei verliefd op Sylvia Hoeks!

 

More content below the advertising