Source
Foto: Annemieke van der Togt

Nu cabaretier Lenette van Dongen thuis zit, heeft ze een nieuwe rol als influencer ontdekt. "Ik doe me op social media niet beter voor dan ik ben en leg uit wat ik zie of voel."

Aankomende zaterdag is Lenette van Dongen te zien op SBS6 met haar veelgeprezen voorstelling Paradijskleier. Voor de show won ze zelfs de Poelifinario, maar dat kon ze niet vieren. "Ik dacht: nu ga ik er met knallend vuurwerk uit. Dat werd Uden met een mondmasker op, want onze allerlaatste voorstelling was één dag voor de lockdown. Toen was Uden al de brandhaard van alle ellende. We zijn niet eens uit eten geweest, omdat we dat niet meer durfden."

Rotrondje

Vanwege de lockdown zit de cabaretier ook noodgedwongen thuis. Ze probeert daar positief onder te blijven. "Als ik alleen maar jank om wat er niet is, dan zie ik niet dat de lenteluchten zo mooi zijn of dat mijn hond vreselijk grappig is. Mijn hond Silke, een Engelse Stafford, stapt elke dag met hetzelfde enthousiasme de deur uit om hetzelfde rotrondje te lopen. Dan denk ik: weer datzelfde rondje! Maar zij vindt dat prachtig. Daar leer ik van."

Peptalk

In de tussentijd heeft Lenette van Dongen ook social media ontdekt. "Ik deed al aan social media, puur voor mijn lol, en vroeg vlak na de lockdown op Facebook aan mensen: wat hebben jullie nodig? Het antwoord was meestal iets van: bewegen en meditatie. Vanaf dat moment ben ik vijf dagen per week om 8 uur ’s ochtends een uurtje peptalk en dansen gaan doen. Hup. Daar hebben veel mensen plezier aan beleefd. Elke dag keken er 1100 mensen live naar."

Article continues after the ad

Blij

Ze is zelfs uitgegroeid tot een influencer, al ziet ze dat zelf niet zo. "Ik vertel gewoon over wat ik meemaak. Gisteren had ik een kutdag, dan gaat het daarover. Ik doe me op social media niet beter voor dan ik ben en leg uit wat ik zie of voel. Vorige week las ik bijvoorbeeld een zinnetje waar ik meteen op aansloeg: ‘Ik verschijn elke dag vol overgave’. Wakker worden en zeggen, bám, wat kan ik voor je doen, ook al ben ik niet perfect. Als ik dat deel met mijn volgers, worden ze daar dolblij van."

 

Lenette van Dongen - Paradijskleier is te zien op zaterdag 30 januari om 20:30 uur

Het complete interview met Lenette van Dongen is te lezen in Veronica Magazine nummer 5.

More content below the advertising