Niet iedereen is even blij met het laatste seizoen van Game of Thrones. Dat geldt niet alleen voor de fans van de hitserie, maar ook voor de cast. (Let op: bevat spoilers!)

Dit voorjaar ging met veel bombarie het achtste seizoen van Game of Thrones in première. Maar het laatste hoofdstuk van de HBO-serie viel op z’n zachtst gezegd niet bij iedereen in de smaak. Dat geldt ook voor het lot van Cersei. Deze boosaardige koningin, een prachtrol van Lena Headey, groeide al snel uit tot een van de beste televisieschurken van deze eeuw. Helaas paste haar einde niet helemaal bij deze reputatie…

Article continues after the ad

Cersei kwam om het leven doordat ze werd bedolven onder het puin van haar kasteel. Veel kijkers vonden dat zij beter verdiende… en Lena Headey geeft hen geen ongelijk. In een interview met The Guardian vertelt de GoT-actrice: “Natuurlijk droom je van je eigen doodscène. Je kan op elke manier mogelijk sterven in de show. Dus ik was aardig teleurgesteld.” Toch weet Headey haar duffe exit ook wel weer te relativeren. “Maakt niet uit wat ze hadden gedaan, ik denk dat het toch een afgang zou zijn vergeleken met de opbouw van het verhaal”, aldus de Game of Thrones-actrice.

More content below the advertising