Als je kijkt naar een programma als Vier handen op één buik zou je denken dat het krijgen van een kind een makkie is, maar er zijn voldoende stellen die jarenlang knokken voor een baby. 

Voor het nieuwe programma Ik wil een kind maakte Lauren Verster een jaar geleden kennis met stellen en vrijgezellen die allemaal een kinderwens hebben, maar door omstandigheden geen kind kunnen krijgen. Ze volgt de deelnemers in totaal twee jaar lang en filmt de mooie en minder mooie momenten. In 2019 wordt de zesdelige serie pas uitgezonden maar de deelnemers worden in deze speciale kick-off uitzending alvast aan de kijker voorgesteld.

In deze aflevering ontmoeten we onder andere Rosalyn en Jeroen. Dit stel zoekt een draagmoeder omdat Rosalyn geboren is zonder baarmoeder. Het lesbische stel Baukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders en hoopt met z'n vieren een kind op te voeden. Remco en Quincy zoeken ook naar een draagmoeder, al heeft Remco al drie kinderen uit een vorige relatie. En dan hebben we ook nog Arenda. Zij wil graag moeder worden maar de dagelijkse zorg laat ze liever over aan een homostel. 

Ik wil een kind - Kick off wordt vanavond uitgezonden om 22:25 uur op NPO 1. De reportageserie zelf is in 2019 te zien. 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.