Als je kijkt naar een programma als Vier handen op één buik zou je denken dat het krijgen van een kind een makkie is, maar er zijn voldoende stellen die jarenlang knokken voor een baby. 

Voor het nieuwe programma Ik wil een kind maakte Lauren Verster een jaar geleden kennis met stellen en vrijgezellen die allemaal een kinderwens hebben, maar door omstandigheden geen kind kunnen krijgen. Ze volgt de deelnemers in totaal twee jaar lang en filmt de mooie en minder mooie momenten. In 2019 wordt de zesdelige serie pas uitgezonden maar de deelnemers worden in deze speciale kick-off uitzending alvast aan de kijker voorgesteld.

In deze aflevering ontmoeten we onder andere Rosalyn en Jeroen. Dit stel zoekt een draagmoeder omdat Rosalyn geboren is zonder baarmoeder. Het lesbische stel Baukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders en hoopt met z'n vieren een kind op te voeden. Remco en Quincy zoeken ook naar een draagmoeder, al heeft Remco al drie kinderen uit een vorige relatie. En dan hebben we ook nog Arenda. Zij wil graag moeder worden maar de dagelijkse zorg laat ze liever over aan een homostel. 

Ik wil een kind - Kick off wordt vanavond uitgezonden om 22:25 uur op NPO 1. De reportageserie zelf is in 2019 te zien. 

Article continues after the ad
More content below the advertising