Draadstaal

Ook Draadstaal is geraakt door het coronavirus, gelukkig zaten de opnames er voor het grootste gedeelte al op. Veronica Magazine sprak met de mannen.

Deze zondag start een nieuw seizoen van Draadstaal en ook dit satirische programma worstelt met de coronacrisis. Jeroen van Koningsbrugge: "Godzijdank hebben we tachtig procent vooruit gedraaid omdat ik nu eigenlijk in een theatertour zou zitten die tot juni zou duren. Het leeuwendeel van het nieuwe seizoen is van b.c., het tijdperk before corona. Zo zie je nog opnames in drukke winkelstraten en mensen die elkaar aanraken."

Fred en Ria

De nieuwe afleveringen zullen er daardoor ook iets anders uitzien. Dennis van de Ven: "Deze week nemen we de actuele Fred en Ria-sketches op. Heel ongezellig los van elkaar. Zonder visagist. De afdeling grime geeft ons nog gauw een spoedcursus ‘Ria maken’ en ‘Fred schminken’. Zondag kan iedereen zien of het gelukt is."

Lachen om corona

Grappen maken in deze tijd van crisis was best een creatieve uitdaging. Dennis: "Samen volgen we heel erg de toon en de sfeer van de nieuwsberichten en stellen we ons de vraag welke grappen kunnen wel, welke niet." Jeroen: "In barre tijden is humor extra belangrijk. De meeste mensen zitten niet te wachten op de zoveelste specialist of viroloog. Ik merk het zelf ook, ik wil mijn gedachten even kunnen uitzetten."

Article continues after the ad

Het nieuwe seizoen van Draadstaal is te zien vanaf zondag 19 april om 21:55 uur op NPO 3.

Het complete interview met de mannen van Draadstaal staat in Veronica Magazine nummer 16.

More content below the advertising