De maffiaserie La Famiglia was bepaald geen kijkcijferkanon op de NPO, maar mag het nu opnieuw proberen op Netflix.

In La Famiglia maken we kennis met de Nederlands-Italiaanse familie Esposito. Zij runnen al 25 jaar lang een succesvolle pizzeria in een Nederlands dorpje: de Famiglia past dan ook prima op Netflix, waar al héél veel docu's over eten staan.

Eigenaar Marloes (gespeeld door Ariane Schluter uit Ik weet wie je bent) komt erachter dat er misschien crimineel geld in haar zaak zit. Tot overmaat van ramp wordt er vanuit de kelder van het restaurant een niet al te jofel incassobureau gerund door haar schoonfamilie. Terwijl Marloes haar zaak probeert te redden, wordt de lijn tussen boven- en onderwereld steeds dunner…

Maria Goos schreef het scenario van La Famiglia. Zij tekende eerder voor als dramaseries als Pleidooi en Oud Geld. Naast Ariane Schluter, zijn er ook rollen weggelegd voor Joke Bruijs, die sinds deze maand weer in GTST opduikt, Frans van Deursen en Georgina Verbaan. Echt kakelvers is La Famiglia trouwens niet. De serie was in 2016 al te zien bij AVROTROS. Daar was het geen succes: na een aantal afleveringen werd de serie verplaatst naar de late zondagavond. Het is nu maar afwachten of deze misdaadserie van eigen (pizza)bodem meer fans trekt op Netflix!

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.