De maffiaserie La Famiglia was bepaald geen kijkcijferkanon op de NPO, maar mag het nu opnieuw proberen op Netflix.

In La Famiglia maken we kennis met de Nederlands-Italiaanse familie Esposito. Zij runnen al 25 jaar lang een succesvolle pizzeria in een Nederlands dorpje: de Famiglia past dan ook prima op Netflix, waar al héél veel docu's over eten staan.

Eigenaar Marloes (gespeeld door Ariane Schluter uit Ik weet wie je bent) komt erachter dat er misschien crimineel geld in haar zaak zit. Tot overmaat van ramp wordt er vanuit de kelder van het restaurant een niet al te jofel incassobureau gerund door haar schoonfamilie. Terwijl Marloes haar zaak probeert te redden, wordt de lijn tussen boven- en onderwereld steeds dunner…

Maria Goos schreef het scenario van La Famiglia. Zij tekende eerder voor als dramaseries als Pleidooi en Oud Geld. Naast Ariane Schluter, zijn er ook rollen weggelegd voor Joke Bruijs, die sinds deze maand weer in GTST opduikt, Frans van Deursen en Georgina Verbaan. Echt kakelvers is La Famiglia trouwens niet. De serie was in 2016 al te zien bij AVROTROS. Daar was het geen succes: na een aantal afleveringen werd de serie verplaatst naar de late zondagavond. Het is nu maar afwachten of deze misdaadserie van eigen (pizza)bodem meer fans trekt op Netflix!

We hebben veel rare filmpjes gezien op internet, maar dit slaat echt alles. De Peruaanse artiest Tongo heeft een cover gemaakt van Bohemian Rhapsody en we staan nog steeds met ons mond vol tanden.

De Peruaanse artiest Tongo is een ster in zijn eigen land en werd wereldberoemd op YouTube met zijn covers van Engelstalige hits. Is hij soms zo een getalenteerde zanger? Nope. Hij is zelfs heel slecht in Engels en dat is deels de 'charme' van zijn muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij er ook altijd een extreem amateuristische videoclip bij die niet meer gekost kan hebben dan wat kleingeld en een cadeaubon.

Na muziek van Linkin Park en The Beatles te hebben gecovered, is het nu de beurt aan Queen. Met een nepsnor doet hij zijn 'beste' Freddie Mercury imitatie en gooit hij er teksten uit als "Amyasa purboi", "Mama, yaskilama" en "Is dis de rial laif". En juist wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, gaat hij swingen met dansende ruimtewezens. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine.