Koos van Plateringen neemt binnenkort afscheid van zijn geliefde Shownieuws. Hij gaat weg bij SBS6. 

"Het is tijd voor iets nieuws", zo schrijft de 45-jarige presentator in een afscheidsbericht op Instagram. "Met veel plezier en vol enthousiasme kijk ik terug op alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen jaren." Hij wil nog niets zeggen over zijn vervolgplannen in Hilversum.

Article continues after the ad


Mr. Shownieuws

Door zijn lange staat van dienst - Koos werkt al vijftien jaar voor Shownieuws - staat hij ook wel bekend als 'Mr. Shownieuws'. Wie Koos moet gaan vervangen, is nog niet bekend. "Koos heeft zich altijd vol overgave ingezet voor SBS6 waar hij zich ontwikkeld heeft tot een ervaren en gewaardeerde televisiepersoonlijkheid", luidt de reactie van Talpa (via NU.nl).


Laatste uitzending van Koos

Met De Dag Van Je Leven ging er voor Van Plateringen een langgekoesterde wens in vervulling. "Ik begon als verslaggever en mijn grote droom kwam dit jaar uit met mijn eigen programma De Dag Van Je Leven." Nu kijkt hij uit naar een nieuwe uitdaging. "Het grote onbekende". Kijkers kunnen op 30 juli afscheid nemen van Koos: hij is dan voor het allerlaatst te zien in Shownieuws


Shownieuws is elke werkdag om 22:55 te zien op SBS6.

More content below the advertising