Het zal je niet ontgaan zijn, vandaag is het Koningsdag. Een mooie gelegenheid om onze favoriete vorsten eens in het zonnetje te zetten!

8. King Louie (The Jungle Book)

Wie Willem-Alexander wel eens heeft zien dansen, moet erkennen dat gevoel voor ritme misschien niet het grootste talent is van de koning. Gelukkig geldt dat wel voor King Louie uit The Jungle Book! Deze orang-oetang werd wereldberoemd dankzij het swingende jazznummer ‘I wanna be like you’.

7. Leonidas (300)

Niets ten nadele van Willem-Alexander, maar mocht er ooit nog onverhoopt oorlog uitbreken, dan scharen we ons toch liever achter koning Leonidas. Deze vorst heeft namelijk letterlijk en figuurlijk een Spartaanse opvoeding gehad! Dat komt goed van pas wanneer hij met een leger van slechts 300 man een invasie van de snode koning Xerxes moet afslaan.

Article continues after the ad

6. George VI (The King’s Speech)

Je kunt zeggen over onze koning wat je wilt, maar de beste man kan wel een toespraak houden. Dat ging zijn stotterende Britse ambtsgenoot George VI toch een stuk lastiger af. Met behulp van een eigenzinnige spraakleraar klaart hij echter toch de klus! Colin Firth mocht voor zijn in rol in The King's Speech zijn eerste Oscar in ontvangst nemen.

5. Joffrey Baratheon (Game of Thrones)

Koning Joffrey staat bekend als een van de ergste schurken in Game of Thrones… en dat wil wat zeggen! Dit meedogenloze mannetje maakte zich namelijk onder meer schuldig aan marteling en moord van talloze onschuldige burgers. Na het zien van dit sadistische onderkruipsel ga je je eigen koningshuis weer waarderen!

4. T’challa (Black Panther)

T’challa is de koning van de Afrikaanse monarchie Wakanda. Alsof dat nog niet genoeg is, is is hij ook niet te beroerd om als zijn alter-ego Black Panther de wereld te redden van buitenaardse bedreigingen. Helaas zien we Wim-Lex nog niet zo snel in actie komen als de mysterieuze misdaadbestrijder Oranje Leeuw…

3. King Arthur (Monty Python and the Holy Grail)

Op een paar ingestudeerde grapjes na, kun je de Europese vorstenhuizen niet snel op gevoel voor humor betrappen. Deze Monty Python-variant op de legendarische koning Arthur is gelukkig de uitzondering op de regel. Van het klapperen met de kokosnoten tot het duel met de gevreesde Black Knight, met deze prettig gestoorde koning willen we iedere dag wel op avontuur!

2. Mufasa (The Lion King)

Aan tot de verbeelding sprekende koningen geen gebrek in Disney-films: van Koning Richard in Robin Hood tot de eerder genoemde Koning Louie uit The Jungle Book. Maar geen van hen is zo vorstelijk, trots en wijs als Mufasa, de vader van Simba. Geen wonder, zijn stem wordt ingesproken door James Earl Jones. Deze royale acteur tekende eerder voor de stem van Darth Vader.

1. Koning Aragorn (The Lord of the Rings)

Van alle denkbare koningen, zouden we het liefst geregeerd worden door de rechtvaardige Aragorn uit de The Lord of the Rings-trilogie. Deze dappere avonturier, gespeeld door Viggo Mortensen, werd na zijn epische reis gekroond tot koning van Gondor en Arnor. Leuk weetje: na de opnames van deze baanbrekende trilogie was Mortensen zo gehecht geraakt aan de paarden waarop hij reed, dat hij ze allebei heeft gekocht!

More content below the advertising