De 75ste aflevering van Beste Zangers, waarin deze keer Tino Martin centraal stond, kunnen we het beste vergelijken met een volgesnoten zakdoek. De grootste oorzaak van dit tranendal: Trijntje Oosterhuis.

Tino Martin heeft al flink wat indrukwekkende momenten in zijn carrière meegemaakt. Zo stond hij dit jaar met zijn eigen show in een uitverkocht Carré, en alsof dat nog niet genoeg was, verkocht hij ook nog even de Ziggo Dome uit. Maar 2018 is niet het makkelijkste jaar voor de zanger. Eind april, slechts een paar weken voor de opnames van de Beste Zangers, overleed zijn zus na een lang ziekbed. Een jaar van uitersten. En dat was te merken, want de emoties zaten hoog bij de volkszanger.

Hij kon zich tijdens de eerste optredens nog enigszins sterk houden, maar op het moment dat Trijntje Oosterhuis de Marco Borsato-klassieker Kom Maar Bij Mij in een emotionele jas goot, gingen de sluizen open. En niet alleen bij Tino zelf, ook de rest van de zangvogels én twitterend Nederland zat te snikken.

Article continues after the ad

Het fragment gemist? Kijk hieronder het optreden van Trijntje terug.

De hele aflevering van Beste Zangers terugkijken kan hier.

More content below the advertising