Marco Borsato-klassieker laat de tranen vloeien

De 75ste aflevering van Beste Zangers, waarin deze keer Tino Martin centraal stond, kunnen we het beste vergelijken met een volgesnoten zakdoek. De grootste oorzaak van dit tranendal: Trijntje Oosterhuis.

Tino Martin heeft al flink wat indrukwekkende momenten in zijn carrière meegemaakt. Zo stond hij dit jaar met zijn eigen show in een uitverkocht Carré, en alsof dat nog niet genoeg was, verkocht hij ook nog even de Ziggo Dome uit. Maar 2018 is niet het makkelijkste jaar voor de zanger. Eind april, slechts een paar weken voor de opnames van de Beste Zangers, overleed zijn zus na een lang ziekbed. Een jaar van uitersten. En dat was te merken, want de emoties zaten hoog bij de volkszanger.

Hij kon zich tijdens de eerste optredens nog enigszins sterk houden, maar op het moment dat Trijntje Oosterhuis de Marco Borsato-klassieker Kom Maar Bij Mij in een emotionele jas goot, gingen de sluizen open. En niet alleen bij Tino zelf, ook de rest van de zangvogels én twitterend Nederland zat te snikken.

Het fragment gemist? Kijk hieronder het optreden van Trijntje terug.

De hele aflevering van Beste Zangers terugkijken kan hier.

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.