Bohemian Rhapsody is een kassucces en hele vermakelijke film, maar klopt de biopic eigenlijk wel? Wij nemen vijf grote fouten onder de loep.

Freddie Mercury kwam helemaal niet zo halsoverkop bij de band

In de film wordt Mercury door toeval de nieuwe zanger van Smile, de band die later Queen zou worden. Als zanger Tim Staffell na een optreden boos opstapt komt Freddie, die het concert toevallig bijwoonde, zich voorstellen aan gitarist Brian May en drummer Roger Taylor. Vijf minuten na het vertrek van Staffell hebben ze hun nieuwe zanger! Zo ging het dus niet; Mercury was juist al lange tijd goed bevriend met de oorspronkelijke zanger van Smile voordat hij hem uiteindelijk zou vervangen.

In 1977 had Queen nog helemaal niet in Brazilië gespeeld.

Tijdens een best wel belangrijke en dramatische scène die zich in 1977 afspeelt laat Freddie zijn geliefde Mary Austen beelden zien van een gigantisch optreden dat Queen toen net gedaan had in het Brazilië. In dat land zou de groep pas in 1981 voor het eerst optreden.

Queen werd helemaal niet aan het eind nog aan de line up van Live Aid toegevoegd

In de film is de line up van Live Aid al zo goed als rond als Queen op het allerlaatste moment toch nog toezegt. In werkelijkheid kondigde organisator Bob Geldof juist vol bluf een enorme line up aan met allemaal grote acts die hij op dat moment nog lang niet had vastgelegd. Daar zat Queen ook al tussen. 

Ex-Manager Paul Prenter heeft nooit een sappig TV-interview gegeven

Nadat Mercury er eindelijk achter komt dat zijn manager Paul Prenter bepaald niet het beste met hem voor heeft zet hij hem in de film veel te laat alsnog aan de kant. Hierna zien we de kersvers ontslagen ritselaar een tv-interview geven waarin hij Freddie door het slijk haalt. Ook al heeft Prenter wel allerlei sappige verhalen over Freddie's wilde privé-leven aan de tabloid The Sun verkocht, een tv-interview heeft hij er nooit over gegeven.

Queen was helemaal niet uit elkaar ten tijde van Live Aid

Na het zwakke album Hot Space uit 1982 lag Queen inderdaad een tijdje op zijn gat. Maar in 1984 revancheerde de band zich met het sterke comeback-album The Works, met daarop de hits Radio GaGaI Want To Break Free en Hammer To Fall. Ter promotie van deze plaat ging de groep in 1984 en 1985 op wereldtoernee. Een paar maanden voor Live Aid deed de groep nog een uitgebreide tour door Australië en Japan.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.