Bohemian Rhapsody is een kassucces en hele vermakelijke film, maar klopt de biopic eigenlijk wel? Wij nemen vijf grote fouten onder de loep.

Freddie Mercury kwam helemaal niet zo halsoverkop bij de band

In de film wordt Mercury door toeval de nieuwe zanger van Smile, de band die later Queen zou worden. Als zanger Tim Staffell na een optreden boos opstapt komt Freddie, die het concert toevallig bijwoonde, zich voorstellen aan gitarist Brian May en drummer Roger Taylor. Vijf minuten na het vertrek van Staffell hebben ze hun nieuwe zanger! Zo ging het dus niet; Mercury was juist al lange tijd goed bevriend met de oorspronkelijke zanger van Smile voordat hij hem uiteindelijk zou vervangen.

More content below the advertising

In 1977 had Queen nog helemaal niet in Brazilië gespeeld.

Tijdens een best wel belangrijke en dramatische scène die zich in 1977 afspeelt laat Freddie zijn geliefde Mary Austen beelden zien van een gigantisch optreden dat Queen toen net gedaan had in het Brazilië. In dat land zou de groep pas in 1981 voor het eerst optreden.

Queen werd helemaal niet aan het eind nog aan de line up van Live Aid toegevoegd

In de film is de line up van Live Aid al zo goed als rond als Queen op het allerlaatste moment toch nog toezegt. In werkelijkheid kondigde organisator Bob Geldof juist vol bluf een enorme line up aan met allemaal grote acts die hij op dat moment nog lang niet had vastgelegd. Daar zat Queen ook al tussen. 

Ex-Manager Paul Prenter heeft nooit een sappig TV-interview gegeven

Nadat Mercury er eindelijk achter komt dat zijn manager Paul Prenter bepaald niet het beste met hem voor heeft zet hij hem in de film veel te laat alsnog aan de kant. Hierna zien we de kersvers ontslagen ritselaar een tv-interview geven waarin hij Freddie door het slijk haalt. Ook al heeft Prenter wel allerlei sappige verhalen over Freddie's wilde privé-leven aan de tabloid The Sun verkocht, een tv-interview heeft hij er nooit over gegeven.

Queen was helemaal niet uit elkaar ten tijde van Live Aid

Na het zwakke album Hot Space uit 1982 lag Queen inderdaad een tijdje op zijn gat. Maar in 1984 revancheerde de band zich met het sterke comeback-album The Works, met daarop de hits Radio GaGaI Want To Break Free en Hammer To Fall. Ter promotie van deze plaat ging de groep in 1984 en 1985 op wereldtoernee. Een paar maanden voor Live Aid deed de groep nog een uitgebreide tour door Australië en Japan.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.