Op de boerderie van Steffi, Michelle en Jaap is vanavond dag twee van de logeerweek aangebroken en dat betekent maar één ding: Yvon staat voor de staldeur voor het eerste keuzemoment.

Hij mag Abraham dan wel hebben gezien, in Jaaps leven spelen zijn ouders nog altijd een grote rol. Ze wonen om de hoek en Jaap eet er dagelijks een slavinkje mee. Niet vreemd dus dat de snijbloemkweker het belangrijk vindt dat zijn ouders zijn potentiële liefdes leren kennen. Marilyn grijpt de wandeling naar pa en ma Vreeken aan om Jaap recht op de man af te vragen wat hij nou precies van haar vindt.

Ook voor Steffi is de mening van haar ouders belangrijk; vader Jan komt handjes schudden. Het keuzemoment komt dichterbij en dat voelen de mannen. Drie grote mannen met trillende handjes, een rietje is er niks bij.

Boerin Michelle heeft haar logés opnieuw aan het werk gezet op de champignonkwekerij. Ze geeft ze opdrachten die ze zonder morren uitvoeren. Het geeft Michelle ook de kans de mannen één voor één aan de tand te voelen. Tegen Maarten spreekt ze uit waar ze nou precies naar op zoek is: “Ik heb iemand nodig die lief is, maar ook die me af en toe een schop onder de kont geeft of er tegenin gaat. Alleen maar lief is saai. Het moet af en toe knallen.” Maar is dat Maarten?

Na het vertrek van Marlies zijn bij boer Wim Marit en Paula nog over. Wim spreekt naar hen uit dat hij ze “leuk leuk vindt”. Dat is het zetje dat Paula nodig heeft. Wim checkt meteen ook wat de meiden nou precies van hem vinden en dat wordt gewaardeerd. “Het zegt iets over iemand als je oprecht om feedback vraagt en er voor open staat. Dat vind ik cool”, glundert Marit.

Article continues after the ad

Boer Marnix wil ondertussen van Bertine weten waarom ze nou eigenlijk naar hem heeft geschreven. “We hebben totaal verschillende achtergronden en de raakvlakken moet ik echt zoeken”. Bertine ziet dat anders: “Ik denk dat we elkaar juist aanvullen”.

De zevende aflevering van Boer zoekt vrouw is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 1

More content below the advertising