Op de boerderie van Steffi, Michelle en Jaap is vanavond dag twee van de logeerweek aangebroken en dat betekent maar één ding: Yvon staat voor de staldeur voor het eerste keuzemoment.

Hij mag Abraham dan wel hebben gezien, in Jaaps leven spelen zijn ouders nog altijd een grote rol. Ze wonen om de hoek en Jaap eet er dagelijks een slavinkje mee. Niet vreemd dus dat de snijbloemkweker het belangrijk vindt dat zijn ouders zijn potentiële liefdes leren kennen. Marilyn grijpt de wandeling naar pa en ma Vreeken aan om Jaap recht op de man af te vragen wat hij nou precies van haar vindt.

Ook voor Steffi is de mening van haar ouders belangrijk; vader Jan komt handjes schudden. Het keuzemoment komt dichterbij en dat voelen de mannen. Drie grote mannen met trillende handjes, een rietje is er niks bij.

Boerin Michelle heeft haar logés opnieuw aan het werk gezet op de champignonkwekerij. Ze geeft ze opdrachten die ze zonder morren uitvoeren. Het geeft Michelle ook de kans de mannen één voor één aan de tand te voelen. Tegen Maarten spreekt ze uit waar ze nou precies naar op zoek is: “Ik heb iemand nodig die lief is, maar ook die me af en toe een schop onder de kont geeft of er tegenin gaat. Alleen maar lief is saai. Het moet af en toe knallen.” Maar is dat Maarten?

Na het vertrek van Marlies zijn bij boer Wim Marit en Paula nog over. Wim spreekt naar hen uit dat hij ze “leuk leuk vindt”. Dat is het zetje dat Paula nodig heeft. Wim checkt meteen ook wat de meiden nou precies van hem vinden en dat wordt gewaardeerd. “Het zegt iets over iemand als je oprecht om feedback vraagt en er voor open staat. Dat vind ik cool”, glundert Marit.

Boer Marnix wil ondertussen van Bertine weten waarom ze nou eigenlijk naar hem heeft geschreven. “We hebben totaal verschillende achtergronden en de raakvlakken moet ik echt zoeken”. Bertine ziet dat anders: “Ik denk dat we elkaar juist aanvullen”.

De zevende aflevering van Boer zoekt vrouw is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 1

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.