De donkere winterdagen worden nog iets donkerder

Dacht je dat jouw kerstdagen een drama waren? In de nieuwe comedyserie Kerst Met De Kuijpers zie je dat het altijd nog erger kan. 

Tijdens de kerstdagen word je gebombardeerd met beelden van vrolijke gezinnen aan de kersttafel. Maar hoe vaak is het nou echt zo gezellig? Dat hebben de makers van de nieuwe Videoland-serie Kerst Met de Kuipers goed begrepen. In deze komische dramaserie dreigt echt alles mis te gaan wanneer de broers Frank (Jeroen Spitzenberger) en Casper (Ronald Goedemondt) onverwacht Kerstmis komen vieren bij hun moeder Marja (Henriëtte Tol).

Het is een jaarlijkse traditie in huize Kuijper om met kerst samen te komen met het hele gezin. Dit jaar hebben Frank en Casper allebei andere plannen en dat komt Marja heel goed uit. Zij heeft namelijk een nieuwe vriend en daar weten haar zoons nog niets van. De mannen hebben echter medelijden met hun alleenstaande moeder en willen niet dat ze tijdens kerst eenzaam is en besluiten op het laatste moment met hun gezinnen naar mama toe te gaan om te komen eten. 

Marja moet nu opeens haar best doen om haar nieuwe vriend geheim te houden en stelt hem voor als de klusjesman. Dit, in combinatie met de midlifecrisis van zoon Frank, zijn jaloerse ex-vrouw en veel te jonge nieuwe vriendin, het commentaar op de geflopte manuscripten van zoon Casper en de nieuwsgierige buurvrouw, zorgt voor een turbulente kerst die de Kuijpers niet snel zullen vergeten.

Kerst met de Kuijpers is vanaf 17 december te zien op Videoland. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.