De sketches in Kanniewaarzijn zijn bijna te absurd om waar te zijn maar toch is het de alledaagse werkelijkheid.

Het komische consumentenprogramma Kanniewaarzijn is terug en zit weer vol absurde situaties. Om een voorbeeld te geven uit de eerste aflevering: een gehandicapt persoon moet zich laten keuren maar de locatie waar dit plaats zal vinden, is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel... Daarnaast is er ook aandacht voor een ongebruikt treinstation van 26 miljoen euro en een mislukte tepeltatoeage. 

Het programma maakt dit soort situaties niet alleen belachelijk met vileine sketches maar helpt de slachtoffers van dit soort bureaucratisch geneuzel ook een handje. "We proberen gedupeerden daadwerkelijk te helpen," vertelt presentatrice Astrid Joosten. "Want alle sketches uit het programma zijn gebaseerd op werkelijk gebeurde, absurde verhalen. Als kijker krijg je tips hoe je in zulke situaties kunt handelen."

Kanniewaarzijn is vanaf vanavond wekelijks te zien om 22:25 uur op NPO 1.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.