PSV en Tottenham Hotspur zijn nog puntloos in Groep B van de Champions League. Vanavond moet het dus gebeuren voor beide teams.

Bij de regerend landskampioen is Steven Bergwijn een vraagteken vanwege een enkelblessure. Hij bleef tijdens de laatste training gistermiddag in de kleedkamer. Zijn vervanger zou Donyell Malen zijn, die afgelopen zaterdag niet scoorde tegen FC Emmen maar wel toegezongen werd door het Eindhovense publiek. De publiekslieveling gooide er een solo uit die deed denken aan Ronaldo (de echte, die van PSV).

Tegenstander Tottenham Hotspur staat vijfde in de Premier League, maar echt van harte gaat het niet. Dit weekend won het - net als vorige speelronde - met een magere 1-0 van een laagvlieger. De Londenaren hebben een hoog Eredivisie-gehalte met het centrale verdedigingsduo Toby Alderweireld en Davinson Sanchez. Voor het middenveld kan trainer Mauricio Pochettino kiezen uit Moussa Dembélé en Christian Eriksen.

De voorbeschouwing van de UEFA Champions League-wedstrijd PSV - Tottenham is vanavond om 18.00 uur te zien op Veronica, de wedstrijd zelf begint om 18.55 uur.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag