Je zou denken dat een jonge paus staat voor vooruitgang, maar Jude Law's Lenny Belardo is een conservatieve nachtmerrie waar zelfs het Vaticaan van schrikt. 

Het Amerikaanse HBO werkte samen met het Franse Canal+ en het Britse Sky voor deze miniserie van de Italiaanse meester-regisseur Paolo Sorrentino en het resultaat van deze internationale samenwerking mag er zijn! The Young Pope is een meesterwerk met Jude Law in een van zijn beste rollen als de nieuwe paus Lenny Belardo. Zijn oerconservatieve opvattingen vallen zelfs slecht in het Vaticaan en het duurt niet lang voordat hij iedereen tegen zich in het harnas jaagt. De enige persoon die hij kan vertrouwen is de non die hem heeft opgevoed.

Article continues after the ad

Het was de bedoeling dat The Young Pope zou bestaan uit niet meer dan tien afleveringen, maar de miniserie was zo een succes en werd zo goed ontvangen dat er toch nog een nieuw seizoen bij is besteld. In The New Pope keert Jude Law weer terug en neemt hij het op tegen John Malkovich. De opnames van deze opvolger zijn eind 2018 begonnen.

The Young Pope is te zien om 22:00 uur op FOX.

More content below the advertising