Je zou denken dat een jonge paus staat voor vooruitgang, maar Jude Law's Lenny Belardo is een conservatieve nachtmerrie waar zelfs het Vaticaan van schrikt. 

Het Amerikaanse HBO werkte samen met het Franse Canal+ en het Britse Sky voor deze miniserie van de Italiaanse meester-regisseur Paolo Sorrentino en het resultaat van deze internationale samenwerking mag er zijn! The Young Pope is een meesterwerk met Jude Law in een van zijn beste rollen als de nieuwe paus Lenny Belardo. Zijn oerconservatieve opvattingen vallen zelfs slecht in het Vaticaan en het duurt niet lang voordat hij iedereen tegen zich in het harnas jaagt. De enige persoon die hij kan vertrouwen is de non die hem heeft opgevoed.

Het was de bedoeling dat The Young Pope zou bestaan uit niet meer dan tien afleveringen, maar de miniserie was zo een succes en werd zo goed ontvangen dat er toch nog een nieuw seizoen bij is besteld. In The New Pope keert Jude Law weer terug en neemt hij het op tegen John Malkovich. De opnames van deze opvolger zijn eind 2018 begonnen.

The Young Pope is te zien om 22:00 uur op FOX.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.