Twee totaal verschillende gezinnen ruilen van vrouw. Dit keer niet bij RTL 4 maar vanaf 25 oktober bij SBS6. 

Het idee achter Jouw vrouw, mijn vrouw is net zo simpel als de titel. Twee gezinnen, het liefst zo verschillend mogelijk, wisselen vier dagen van moeder. De eerste paar dagen volgt de vrouw de regels van het gezin maar daarna is mama de baas en moet het gezin braaf luisteren naar alle nieuwe regels. Na afloop bespreken de gezinnen wat ze van elkaar geleerd hebben.

Het programma werd jarenlang uitgezonden op RTL 4 en de omroep kwam in 2013 ook met een versie waarin bekende Nederlanders van vrouw wisselden. Met kandidaten als Peter Jan Rens en Rob Geus zorgde dat ook voor heftige conflicten. 

In het nieuwe seizoen worden de BN'ers dit keertje overgeslagen en worden gewone Nederlanders aan elkaar gekoppeld. In de eerste aflevering wisselen Mandy en Esther van gezin. Mandy woont samen met haar man en drie kinderen en wist van jongs af aan al dat ze moeder wilde worden. Esther daarentegen is strenggelovig en heeft samen met haar man bewust gekozen om geen kinderen te krijgen en God op de eerste plek te zetten. Met andere woorden; dat wordt smullen!

Jouw vrouw, mijn vrouw is vanaf donderdag 25 oktober om 20:30 uur te zien op SBS6

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag