John Williams als wetenschapper
Source
Foto: Dario en Misja

John Williams heeft al tientallen programma's gepresenteerd. Wij spraken hem over zijn nieuwe programma Briljant! en keken terug op zijn eerste klus: Call TV.

In Briljant! presenteren knappe koppen hun uitvindingen aan een jury. Het is een luchtig programma waarin John Williams een andere kant van zichzelf kan laten zien. "In andere programma’s zie je meer mijn serieuze kant, in Briljant! kan ik ook mijn humor kwijt. Alle laatjes van het presenteren gaan open: dollen met mensen, serieus zijn, nieuwsgierig zijn… En het zet je aan het denken. Bij sommige uitvindingen denk je: het zal wel. Maar even later: briljant!"

De nieuwe Leonardo da Vinci

Als voorbeeld geeft hij een kunstenares die zichzelf de nieuwe Leonardo da Vinci noemde. "Iedereen moest er een beetje om gniffelen: tuurlijk joh. ‘Dit is een gekkie.’ Toen bleek dat ze een batterij zo groot als een haar had bedacht, die zich oplaadt met enzymen en glucose uit het lichaam. Dit zou geweldig zijn voor mensen met een pacemaker." 

Call TV

De presentator begon zijn carrière bij het belspelletjesprogramma Call TV en daar schaamt hij zich niet voor. "Nee, je moet je nooit schamen voor de dingen die je doet. Veel televisiemakers vinden Call TV het laagste van het laagste, maar voor mij geldt dat totaal niet. Alle presentatoren wilden zo snel mogelijk weg daar, om een volgende stap in hun carrière te maken. Terwijl ik daar prima zat, ik was niet zo’n carrièretijger."

Article continues after the ad

Flipperkast en tafelvoetbal

Toen RTL John Williams een contract aanbood, moest hij ook even goed nadenken of hij dat wel wilde. "Ik had het goed bij Call TV: we werkten met een fijn team, gingen uit met collega’s, er was een flipperkast, tafelvoetbal… En ik vond de interactie met de kijkers ook oprecht leuk. Als er weer zoiets als Call TV zou komen, zou ik er serieus over nadenken om dat te presenteren."

Briljant! is te zien vanaf maandag 9 maart om 21:25 uur op RTL 4.

Het complete interview met John Williams staat in Veronica Magazine nummer 10.

More content below the advertising