Willem Holleeder staat op dit moment terecht voor vijf verschillende moorden en één geval van doodslag. John van den Heuvel verdiept zich in de zaak en toont het leed achter de kille feiten.

Door het grote mediacircus rondom Willem Holleeder zou je bijna vergeten dat de zes liquidaties, waar hij van verdacht wordt, ook een grote impact hebben gehad op de nabestaanden. John van den Heuvel toont het leed dat door Holleeder is aangericht en praat met Sonja Holleeder over haar leven met Cor van Hout, twee moordpogingen en de uiteindelijk fatale aanslag.

Ook April van der Bijl, de dochter van de vermoorde Thomas van der Bijl, en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, vertellen openhartig over de moorden en hoe hun levens daarna zijn veranderd. Daarnaast spreekt de John van den Heuvel zelf voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis, volgens de misdaadverslaggever uitgevoerd door mannen van Holleeder. 

Article continues after the ad

In Moorddossier Holleeder probeert John van den Heuvel een beeld te scheppen van de gevolgen van de liquidaties. "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden."

Moorddossier Holleeder staat vanaf vandaag op Videoland

More content below the advertising