Willem Holleeder staat op dit moment terecht voor vijf verschillende moorden en één geval van doodslag. John van den Heuvel verdiept zich in de zaak en toont het leed achter de kille feiten.

Door het grote mediacircus rondom Willem Holleeder zou je bijna vergeten dat de zes liquidaties, waar hij van verdacht wordt, ook een grote impact hebben gehad op de nabestaanden. John van den Heuvel toont het leed dat door Holleeder is aangericht en praat met Sonja Holleeder over haar leven met Cor van Hout, twee moordpogingen en de uiteindelijk fatale aanslag.

Ook April van der Bijl, de dochter van de vermoorde Thomas van der Bijl, en Ferry de Kok, een goede vriend van John Mieremet, vertellen openhartig over de moorden en hoe hun levens daarna zijn veranderd. Daarnaast spreekt de John van den Heuvel zelf voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis, volgens de misdaadverslaggever uitgevoerd door mannen van Holleeder. 

More content below the advertising

In Moorddossier Holleeder probeert John van den Heuvel een beeld te scheppen van de gevolgen van de liquidaties. "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden."

Moorddossier Holleeder staat vanaf vandaag op Videoland

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.