John van den Heuvel, Ewout Genemans en Kees van der Spek als boevenvangers
Source
Foto: Mike van den Toorn

John van den Heuvel, Ewout Genemans en Kees van der Spek gebruiken de camera om criminelen aan te pakken. Veronica Magazine sprak met de heldhaftige programmamakers. 

Je moet het maar durven: gewapend met niet meer dan een camera achter gajes aan gaan dat er niet voor terugdeinst om tegenstanders een koppie kleiner te maken. Wij vroegen boevenvangers John van den Heuvel, Ewout Genemans en Kees van der Spek naar hun drijfveren.

John van den Heuvel: "Vanwege alle bedreigingen heb ik al jaren persoonsbeveiliging en als je daar nuchter naar kijkt, dan zeg je: nee, mijn werk is het niet waard om 24 uur voor beveiligd te worden. Maar ik vertik het om er om die reden mee te stoppen, want dan is het alsof zij hebben gewonnen."

Ewout Genemans: "Ik heb weleens een kogel een meter naast mijn voet zien inslaan. Een drugsdealer die net iets te veel van zijn eigen spul had gesnoven, had zijn wapen niet meer helemaal onder controle. Dat zijn linke situaties, waarin ik echt weleens bang ben."

Article continues after the ad

Kees van der Spek: "Als een oplichter een arme sloeber blijkt te zijn (..) heb ik de neiging om een arm om iemand heen te slaan en te zeggen: hoe komt dat nou zo? Maar in bijvoorbeeld Nigeria rijden oplichters in dikke Hummers omdat ze er zoveel mee verdienen. In zo’n geval maak ik me serieus kwaad en dat is dan ook gemeend. Grijp je zo’n kerel in de kladden, dan geeft dat een heerlijk yes-gevoel."

Dossier van den Heuvel zie je zondag om 21:30 uur op RTL 4.

Kees van der Spek: Oplichters aangepakt zie je dinsdag om 20:30 uur op RTL 5.

Bureau 040 zie je woensdag om 21:30 uur op RTL 4.

Het complete interview met de drie programmamakers staat in Veronica Magazine nummer 41. 

More content below the advertising