Source
Foto: ANP

Een advertentie op Facebook met een foto van John de Mol heeft ertoe geleid dat de televisiemaker naar de rechter stapt. Wat is hier aan de hand?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op Facebook; een advertentie waarin John de Mol bitcoins aanprijst en garandeert dat je in twaalf dagen rijk wordt. Negeer dat bericht en klik vooral niet op de link, want het is pure onzin. John de Mol heeft Facebook al gevraagd om te stoppen met deze advertentie, maar omdat de social media gigant niet luistert, stapt de Mol nu naar de rechter. 

Article continues after the ad

Oplichterij

In een reactie zegt John de Mol: “Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden."

Kort geding

Hij heeft Facebook in het verleden gevraagd om te stoppen met deze nep advertentie, waarin zijn beeltenis zonder zijn goedkeuring wordt gebruikt, maar daar kwam geen reactie op. "Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan. Facebook moet eindelijk stoppen met deze nep advertenties in het belang van al diegenen die steeds opnieuw worden bedrogen. Daarom kom ik in actie via dit kort geding."

Het kort geding wordt op 5 juni behandeld.

More content below the advertising