Voetbalanalist Johan Derksen is - in tegenstelling tot veel van zijn tv-collega's - helemaal niet bang voor mediamagnaat John de Mol. Ook niet nu die sinds de komst van Veronica Inside zijn 'baas' is. 

"Iedereen is bang voor John de Mol, maar wij hebben daar schijt aan", zo onthult Derksen in een interview met HP De Tijd. Hij merkt sinds zijn nieuwe baan bij Talpa dat veel collega's een soort angst voelen voor de grote baas. 

Article continues after the ad

Derksen is niet bang

Derksen legt uit hoe die angst zich dan uit: "Als hij zijn auto parkeert en de studio binnenstapt, wordt er van hoog tot laag snel zenuwachtig rondgebeld: 'John is in het pand... John is in het pand.' Ik weet niet wat hij komt doen, maar het is zijn bedrijf, hij mag toch wel zijn eigen pand in, denk ik dan."


Beter contract voor Johan, René en Wilfred

De VI-heren tekenden volgens Derksen een véél beter contract voor Veronica Inside. Niet zo'n ingewikkeld "pak papier van 26 velletjes" dat RTL hen bood. "Achteraf betekende het wel dat we verplicht moesten aanschuiven bij andere RTL-programma's. Moest je op dinsdagochtend ineens bij Koffietijd opdraven omdat ze een item tekort kwamen. Zulke nonsens heeft Wilfred Genee bij de contractbespreking met John de Mol gelukkig buiten de deur weten te houden."

Zo'n Koffietijd-bezoek ontspoorde nog wel eens, bewijst dit hilarisch filmpje: 

 

More content below the advertising