Onze jongens in miami op de knieen

Jim Bakkum is terug als sexy stripper en hij vond de opnames dit keer zwaarder dan ooit. "Op een gegeven moment dacht ik dat ik het niet meer kon."

Na het succes van Onze jongens kon een vervolg niet uitblijven en voor Onze jongens in Miami moest Jim Bakkum zich weer kapot trainen om de sexy danspasjes te leren en dat ging niet zo makkelijk. "Ik moest er dit keer meer inkomen dan bij het eerste deel," vertelt Bakkum in Veronica Magazine. "Op een gegeven moment dacht ik dat ik het niet meer kon. Ik was zelfs wat eerder begonnen dan de anderen. Met Vincent Vianen, de choreograaf, bouwde ik het heel langzaam op."

Paaldanseres

Eva van de Wijdeven speelt een paaldanseres in de film en voor haar was het ook afzien. "Ikzelf heb vanaf jongs af aan veel gedanst. Vanaf mijn derde tot mijn achttiende ook best fanatiek, vooral klassiek ballet en hiphop. Ik had mijn eigen dansgroep, maar toen ik ging acteren hield dat op. Toen deze film kwam, moest ik het ook weer ergens vandaan halen. Het betekende drie keer in de week trainen. Maandenlang heb ik eraan gewerkt om mezelf met mijn geringe paaldanservaring uit te bouwen tot een echte danseres."

Vet

Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen en Jim is erg trots op het resultaat. "Ik zie nog wel dingen die er op beeld mooi uitzien, maar waar ik destijds heel veel moeite mee had. Als ik nu de bewegingen terugzie van Eva en mij denk ik: waar maakten we ons druk om? Het ziet er zo vet uit."

Article continues after the ad

Het complete interview met Jim Bakkum en Eva van de Wijdeven staat in Veronica Magazine nummer 4.

More content below the advertising