Jennifer Hoffman met vegetarische hotdog
Source
Foto: Dario en Misja

In Gefileerd onderzoekt Jennifer Hoffman waar ons eten vandaan komt en dat maakte een grote indruk. "Ik kan niet meer normaal naar vis kijken."

In Genaaid ging Jennifer Hoffman met een stel fashionistas op pad om uit te zoeken hoe kleding wordt gemaakt en in Gefileerd ontdekt ze samen met een aantal foodies waar ons voedsel vandaan komt. In Veronica Magazine vertelt de actrice dat het programma een grote indruk op haar heeft gemaakt. "Ik kan niet meer normaal naar vis kijken, net zoals ik door Genaaid niet meer normaal naar kleding kan kijken. Hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer ellende er bovenkomt."

Moderne slavernij

Hoffman: "Ik heb me nooit goed gerealiseerd wat overbevissing inhoudt en wat de consequenties daarvan zijn, bijvoorbeeld dat mensen steeds verder en langer de zee op moeten om goedkope vis voor ons te vangen. De Thaise bevolking wil dat niet meer doen, daarom worden er immigranten geronseld die als een soort moderne slaven worden behandeld. Ze krijgen speed in hun water zodat ze lekker veel uren kunnen maken, ze krijgen niet betaald, ze worden mishandeld en soms vermoord."

Zwaar onderwerp

De actrice ziet geen carrière voor zichzelf als presentatrice, maar deze reportageserie wilde ze maken. "Eigenlijk wilde ik niet meer presenteren, omdat ik het vaak een beetje hol vind. Iets met inhoud of een wat zwaarder onderwerp past gewoon beter bij me. Daarom ging ik ook overstag voor Genaaid en Gefileerd. Dit zijn programma’s waarvan ik het belangrijk vind dat ze worden gemaakt, waarbij ook meespeelt dat het van de EO is. Als je Gefileerd voor RTL5 maakt, wordt het een heel ander programma."

Article continues after the ad

Gefileerd is vanaf donderdag 9 januari te zien om 20:55 uur op NPO 3.

Het complete interview met Jennifer Hoffman staat in Veronica Magazine, nummer 2. 

 

More content below the advertising