Jeangu Macrooy

Het is officieel! De Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020.

Het gerucht ging dat de naam van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival zou beginnen met een J. De naam Jordan Roy werd genoemd door Shownieuws, maar hier bleek niks van te kloppen. Het AD bleek het wel goed te hebben, deze krant kon als eerste vertellen dat Jeangu Macrooy Nederland zou vertegenwoordigen. Dit nieuws is vandaag officieel bekend gemaakt door de AVROTROS.

Schot in de roos

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie, laat in een persbericht weten waarom er voor de zanger is gekozen. "We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is. De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Let's go!

Jeangu Macrooy is een ervaren zanger met al twee albums en meerdere clubtours op zijn naam, ook speelde hij in 2018 de rol van Judas in The Passion, maar dit is zijn grootste avontuur tot nu toe. Macrooy: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!"

Article continues after the ad
More content below the advertising