Het idee van een knokpartij tussen een jonge Jean-Claude van Damme en 80's Arnold Schwarzenegger klinkt te mooi om waar te zijn... en jammer genoeg is dat ook het geval.

Tijdens de opnames van Predator werd Jean-Claude Van Damme, die op dat moment nog een onbekende acteur was, ingehuurd om in het pak van ruimtewezen Predator te kruipen. Van Damme zag dit als zijn grote doorbraak en stelde zich al voor hoe hij het op zou nemen tegen Schwarzenegger.

Het pak was echter een grote teleurstelling. Het leek op een soort reptiel en was lastig om in te bewegen. Om het nog erger te maken was er ook een rode versie voor de opnames waarbij het wezen onzichtbaar zou zijn. Van Damme wist dit niet en dacht dat hij als een grote kreeft door de jungle rond zou moeten rennen en was woest.

Article continues after the ad

Regisseur John McTiernan had direct door dat deze versie een drama zou worden en vroeg de filmstudio om special effects genie Stan Winston in te huren. Winston bedacht de iconische look die we nu kennen en Van Damme werd vervangen door de boomlange acteur Kevin Peter Hall. 

More content below the advertising