Het idee van een knokpartij tussen een jonge Jean-Claude van Damme en 80's Arnold Schwarzenegger klinkt te mooi om waar te zijn... en jammer genoeg is dat ook het geval.

Tijdens de opnames van Predator werd Jean-Claude Van Damme, die op dat moment nog een onbekende acteur was, ingehuurd om in het pak van ruimtewezen Predator te kruipen. Van Damme zag dit als zijn grote doorbraak en stelde zich al voor hoe hij het op zou nemen tegen Schwarzenegger.

Het pak was echter een grote teleurstelling. Het leek op een soort reptiel en was lastig om in te bewegen. Om het nog erger te maken was er ook een rode versie voor de opnames waarbij het wezen onzichtbaar zou zijn. Van Damme wist dit niet en dacht dat hij als een grote kreeft door de jungle rond zou moeten rennen en was woest.

Regisseur John McTiernan had direct door dat deze versie een drama zou worden en vroeg de filmstudio om special effects genie Stan Winston in te huren. Winston bedacht de iconische look die we nu kennen en Van Damme werd vervangen door de boomlange acteur Kevin Peter Hall. 

Het gerucht ging al langer maar nu is de kogel door de kerk; Penoza krijgt een film! 

Producent NL Film heeft vandaag bekend gemaakt dat de gebeden van de Penoza fans zijn verhoord en dat er nu echt een film van de succesvolle misdaadserie gaat komen. De financiering is geregeld, het scenario is klaar, de acteurs keren terug en over een paar maanden beginnen de opnames in Amsterdam en het buitenland. Waar de film over gaat, willen de makers nog niet vertellen maar het verhaal zal op zichzelf staan en ook het gewone bioscooppubliek aanspreken. 

Vijf seizoenen Penoza was volgens de fans niet genoeg en de trouwe kijkers konden met moeite afscheid nemen van knuffelcrimineel Carmen van Walraven, de brave huisvrouw die noodgedwongen de drugshandel van haar criminele man over moest nemen. Ook de makers zelf zagen nog wel wat in een vervolg in de vorm van een film. Maar als die film er zou komen, moest het ook wel een toekomstige misdaadklassieker worden en niet zomaar een lange aflevering van de serie. De lat ligt dus alvast erg hoog. 

Het veertiende seizoen van De Wereld Draait Door krijgt vers bloed. Vier jonge talenten geven onder de noemer YUNG DWDD een eigen draai aan de actualiteit. 

De namen Samya Hafsaoui, Emma Wortelboer, Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa zijn nu nog onbekend bij het grote publiek maar daar komt vanaf 24 september verandering in. De vier jonge talenten gaan aan de slag bij De Wereld Draait Door als YUNG DWDD

Deze nieuwe Jakhalzen gaan dagelijks op pad en geven hun eigen unieke kijk op de actualiteiten en maken filmpjes voor de uitzendingen en de website. Het allereerste item staat nu al online; Emma Wortelboer vroeg aan kamerleden waarom Prinsjesdag eigenijk Prinsjesdag heet.