Het iconische Heel Holland Bakt-duo is terug! Janny van der Heijden en André van Duin varen voor Omroep MAX' nieuwe programma Denkend aan Holland heel Nederland door. 

In Denkend aan Holland, vanaf augustus te zien op NPO 1, "ontdekken André en Janny ons mooie Nederland vanaf het water", zo meldt Omroep MAX. Elke aflevering meren ze samen met Janny's teckeltje Nhaan ergens op een interessante locatie aan. In de eerste beelden zien we hoe Janny compleet de weg kwijtraakt met haar boot. Qua sfeer zit 't wel goed!

Article continues after the ad


Herinnering aan Holland van H. Marsman

Zoals je ziet probeert André tevergeefs een gedicht voor te lezen. Het gaat om Herinnering aan Holland van H. Marsman. "Het gedicht van Marsman - dat gaat over het Nederlandse landschap en de strijd tegen het water – dient als inspiratie voor de titel van het nieuwe programma."


Janny en André

André en Janny maken onder meer een koninklijke tocht over de rivier De Linge dwars door de Betuwe en gaan op asperge- en ansjovistocht in West-Brabant. Iets waar Janny als notoir proefmonster natuurlijk álles van weet. Zij vertelt André onderweg dingen over de culturele en vooral ook culinaire geschiedenis van bepaalde plekken.


Denkend aan Holland is vanaf maandag 5 augustus elke week om 22:15 te zien op NPO 1.

More content below the advertising