“You never get a second opinion for the first impression”

Wat is er erger dan een doodse stilte tijdens een date? Nou, een boer die je z’n overall in probeert te praten met telkens dezelfde oneliner. 

We zijn nog maar net bijgekomen van de stoute boer Remco, die uit het programma vloog, of er staan alweer nieuwe BzV-relletjes klaar. Zo ontpopte paardenfokker Marnix zich volgens twitter tot een "hork" en moest hengstenboerin Steffi haar mannen op een lullig veldje ontvangen. Maar de boer die de meeste indruk maakte was Jaap.  


Boer Jaap had flink wat oneliners ingestudeerd. Hij begon elke date met de knaller “You never get a second opinion for the first impression”, en roomde die vervolgens af met de klassieker: "Ben je zenuwachtig? Ik ben nog tien keer zenuwachtiger!" 


Terwijl alle boeren lekker op stoom kwamen in hun date-locomotief, moest hengstenfokster Steffi het doen met een saai grasveldje even verderop. Gelukkig had ze haar flirt-skills paraat; Steffi was on fire! 


Twitteraars konden niet zo lachen om boer Marnix, die het hele gebeuren een "rollercoaster van emoties" noemde. Ook vond de zoon van wielerlegende Gerrie Knetemann dit "erger dan doodgaan". Zijn, eeuhm, 'eigenaardige' persoonlijkheid kon niet rekenen op veel begrip. 
 

 

Het Nederlands elftal doet het goed in The Nations League en als het team vanavond afrekent met Frankrijk is Oranje weer een stuk dichterbij de finale. 

Met een thuiswedstrijd in de Rotterdamse Kuip lijkt Oranje in het voordeel te zijn en dat kan het team van Ronald Koeman goed gebruiken in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Na eerder verloren te hebben met 2-1 moet het elftal zich nu herpakken en de Fransen zien te verslaan. Dan is gelijkspel met Duitsland voldoende om de poule te winnen en door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League volgend jaar juni. 

Nations League: Nederland - Frankrijk begint om 20:25 uur met de voorbeschouwing en de wedstrijd is live te volgen vanaf 20:45 uur op NPO 1.

Narcos begon met de jacht op drugsbaron Pablo Escobar. Zijn dood was echter niet het einde van de drugsoorlog, maar het begin. Die strijd vindt in het vierde seizoen plaats in Mexico. 

Na drie seizoenen Narcos was het verhaal van de drugshandel in Colombia wel verteld, dus verleggen de makers hun terrein in deze opvolger/spin-off. De titel Narcos: Mexico geeft duidelijk aan waarheen precies. Perfect voor de liefhebbers van wat voorafging, want het stramien is hetzelfde. Opnieuw een verhaal over de opkomst van een kartel en de politiemannen die hun best doen om de drugsbazen achter slot en grendel te krijgen.

Maar ook handig voor wie hier wil aanhaken, want het verhaal begint helemaal vanaf het begin, in de jaren tachtig. We zien hoe een ambitieuze smokkelaar, gespeeld door Diego Luna, met veel succes zijn vakgenoten verenigt. Dat leidt er onder meer toe dat een Amerikaanse narcotica-agent, gespeeld door Michael Peña, met zijn gezin verhuist naar Guadalajara om dit nieuwe syndicaat kapot te maken.

Narcos: Mexico is vanaf vandaag te zien op Netflix.