Charlotte Labee en Jaap Jongbloed
Source
Foto: Hélène Wiesenhaan

Jaap Jongbloed vertrok naar Ibiza met een bloedmooie vrouw. Niet voor een stiekeme affaire, maar voor een hele bijzondere aflevering van Het mooiste meisje van de klas.

Volgens veel mannen heeft Jaap Jongbloed een droombaan. Voor Het mooiste meisje van de klas portretteert hij prachtige vrouwen, die hun levensverhaal vertellen en dat gaat vaak gepaard met reisjes naar bijzondere plekken. Dit seizoen gaat hij met voormalig Miss Universe Nederland Charlotte Labee naar Ibiza, waar zij haar heftige verhaal vertelt.

Alles ging fout

Op het eerste gezicht had Charlotte Labee het perfecte leven. Tot op een gegeven moment alles fout ging. Ze vertelt daarover in Veronica Magazine. "Nadat ik was genezen van baarmoederhalskanker en ons net verbouwde huis afbrandde toen onze zoon drie weken oud was, kreeg ik vervolgens een burn-out, een heftige kaakontsteking met drie operaties en zat weken aan de morfine, had nek- en rugklachten en ik bleef maar doorgaan."

Verlamd door stress

Ze bleef hard werken en negeerde alle signalen van haar lichaam. Toen ze door de stress verlammingsverschijnselen begon te vertonen, besefte ze dat het tijd was voor een belangrijke verandering en ze vertrok naar Ibiza om bij te komen en na te denken over haar toekomst. Charlotte ging zich verdiepen in haar eigen gezondheid en het effect van de hersens op ons lichaam. 

Article continues after the ad

Bijzonder verhaal

Het verhaal van Charlotte Labee heeft veel indruk gemaakt op Jaap Jongbloed. "Ze heeft een bijzonder verhaal, heeft ontzettend veel meegemaakt en is er geweldig uitgekomen. Dat vind ik heel knap en dat is lang niet alle meisjes gelukt. Charlotte werkte in de mode, maar heeft zich na alles wat ze heeft meegemaakt verdiept in de werking van de hersenen en is een autodidactische specialist geworden. Door veel te lezen en opleidingen te volgen kwam ze erachter hoe het brein zo gezond mogelijk kan blijven. Superinteressant."

Mentale sporen

Met Jaap Jongbloed en zijn team keert Charlotte terug naar het Spaanse eiland en dat was een heftige ervaring voor haar. "Toen ik er met de crew aankwam, voelde het ook als een trigger; het verhaal kwam heel intensief naar boven, juist omdat het zich daar allemaal heeft afgespeeld. Het is een prachtig eiland, maar wel één waar ik ernstige mentale sporen heb liggen."

Het mooiste meisje van de klas is vanaf maandag 22 juni te zien om 21:30 uur op NPO 1.

Het complete interview met Jaap Jongbloed en Charlotte Labee staat in Veronica Magazine nummer 25.

More content below the advertising