It Takes 2 begon bij John de Mols mislukte zender Tien, verhuisde naar RTL 4 en keert nu weer terug in de stal van de Mol bij SBS6. 

In 2007 probeerde John de Mol zijn eigen omroep Tien op te vrolijken met de zangwedstrijd Just the Two of Us, waarin bekende Nederlanders in duet met een professionele zanger hun zangkunsten mochten tonen. Met het floppen van Tien moesten we ook afscheid nemen van deze wedstrijd, maar onder de naam It takes 2 keerde het programma in 2016 terug op RTL 4. 

Article continues after the ad

De presentatie was vanaf het begin in handen van Gordon en met zijn verhuizing naar SBS6 neemt hij ook It Takes 2 met zich mee. Of hij het programma weer gaat presenteren, is nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat hij samen met Jan Versteegh, de winnaar van het eerste seizoen, de presentatie op zich neemt. Wat we wel met zekerheid weten, is dat Waylon, Trijntje Oosterhuis en Marcel Veenendaal terugkeren. De drie professionele zangers luisteren naar de negen deelnemers en kiezen met wie zij een duet willen zingen. 

Het nieuwe seizoen van It takes 2 is vanaf 16 maart op SBS6 te zien. 

More content below the advertising