Source
Foto: Mike van den Toorn

Vanavond gaat de nieuwe muzikale spelshow Thank You for the Music van start bij SBS. Het is voor Sanne Hans, alias Miss Montreal, het begin van een nieuw hoofdstuk: “Ik denk nu: fuck it, ik doe wat ik wil!”

Was het lastig, vertrekken bij The Voice?

“Waar je ook mee stopt of waar je ook aan begint: daar komt altijd zoveel spanning bij kijken. Wat zou men ervan vinden dat ik een pauze bij The Voice neem en wat zullen ze van me denken dat ik nu in een spelprogramma zit? Maar ik ben niet meer bang om te doen wat ik voel, wat ik wil.”

Vervolgens werd je gebeld door John de Mol. Of je mee wilde doen aan Thank You for the Music. Ben je net van de tv af, krijg je dit…

“Normaal gesproken zou ik nee hebben gezegd. Een spelletjesprogramma… Het liefst doe ik serieuze dingen. En ik wilde me weer helemaal op de muziek focussen. Maar toen ik hoorde dat Johnny de Mol en Soundos El Ahmadi er ook in zaten, zei ik meteen ja. Ja kom, ik mag toch ook wel gewoon lol hebben?”

Article continues after the ad

 

Is het niet doodeng om op tv te verschijnen als je zo stottert?

“Dat heb ik wel gehad. De eerste keer The Voice. Man, wat was ik nerveus. Ik durfde echt niet. Ik wilde zo graag duidelijk praten, schoot van de hak op de tak omdat ik toch vastliep en er niet uitkwam waardoor mijn hele commentaar nergens op sloeg. Maar ik redde me eruit met humor en dat vond iedereen heel leuk. Soms sta ik in een winkel en staart iemand mij aan. Ga ik dan stotteren dan zeggen ze: je bent het echt! ”

Na je optreden op Pinkpop stond in een recensie dat je wel swingt, maar nooit echt sexy wordt…

“Ik weet ook wel dat mijn muziek niet altijd fantastisch is. Maar veel mensen vinden mij wel leuk. En ik geef me altijd voor 300 procent. Festivals die mij boeken weten: dat wordt altijd knallen. Ik kan goed entertainen, maak mensen blij en zing live goed. En ik vind dat ik als zangeres helemaal niet sexy hoef te zijn. Ik kleed me ook niet sexy. Ik ben meer snuggly en lief, en een beetje onhandig. Ik ga niet met beha en hoge hakken het podium op, zo ben ik niet.”

Lees het hele interview met Sanne Hans terug in de Veronica Magazine van deze week!

More content below the advertising