Vanavond staat een gloednieuwe aflevering van Ik Vertrek op de planning. Met twee oude bekenden: het olijke duo Scheet en Scheet. 

Afgelopen januari volgde Ik Vertrek brugwachter Hans, casinomedewerkster Karin en hun opgezette hond. Zij vertrokken met z'n drietjes met een container vol golfballen, golfbaanbeelden en een bouw-het-zelf châlet vanuit Cappelle aan den IJssel naar hun geliefde Bonaire om daar een mini-adventuregolfbaan te beginnen. Klein detail: een geschikt stuk grond en een bouwvergunning ontbraken. 

Al snel bleek dat Bonaire voor een deel uit beschermd natuurgebied bestaat en dat het krijgen van bouwvergunningen voor mini-adventuregolfbanen en het vinden van een geschikte locatie een zo goed als onmogelijke opdracht was. Na vijftien maanden op het eiland was er nog steeds geen grond én geen vergunning. En toen raakte ook nog eens het toch al niet uitbundige spaarpotje van Hans en Karin leeg. Tot overmaat van ramp moesten de paradijsvogels op een desolaat industrieterrein in een tentje slapen, achter de container met huisraad en mini-adventuregolfbaanspullen, die ze inmiddels in dezelfde dieporanje kleur als hun huid hadden geschilderd. Het dieptepunt werd bereikt toen de container midden in de nacht werd leeggeroofd. Weg beelden, weg ballen, weg leven. 

En toen ging het beeld op zwart en bleven wij fervente Ik Vertrek-kijkers met een groot vraagteken boven ons hoofd achter. Tot vanavond, wanneer het tweede deel van het avontuur van het olijke duo de ether in wordt geslingerd. Vol goede moed is het inmiddels zwartgeblakerde stel aan de bouw van hun bouwpakket-châlet en de aanleg van de golfbaan begonnen. Maar dan blijkt dat ze het huis net over de erfgrens hebben geplaatst. Er wordt een bouwstop afgegeven, en het huis moet drie meter worden verplaatst. Met twee hijskranen wordt het hele huis opgetild, met het risico dat alles uit elkaar valt. 

Article continues after the ad

Ondanks de vele fans die elke dag langs het hek staan, om ‘de scheetjes’ een hart onder de riem te steken, staat het huilen Karin nader dan het lachen. Volgens Hans komt alles goed: ‘Scheet, gewoon doorgaan en blijven ademen.’

 

More content below the advertising