Vanavond staat een gloednieuwe aflevering van Ik Vertrek op de planning. Met twee oude bekenden: het olijke duo Scheet en Scheet. 

Afgelopen januari volgde Ik Vertrek brugwachter Hans, casinomedewerkster Karin en hun opgezette hond. Zij vertrokken met z'n drietjes met een container vol golfballen, golfbaanbeelden en een bouw-het-zelf châlet vanuit Cappelle aan den IJssel naar hun geliefde Bonaire om daar een mini-adventuregolfbaan te beginnen. Klein detail: een geschikt stuk grond en een bouwvergunning ontbraken. 

Al snel bleek dat Bonaire voor een deel uit beschermd natuurgebied bestaat en dat het krijgen van bouwvergunningen voor mini-adventuregolfbanen en het vinden van een geschikte locatie een zo goed als onmogelijke opdracht was. Na vijftien maanden op het eiland was er nog steeds geen grond én geen vergunning. En toen raakte ook nog eens het toch al niet uitbundige spaarpotje van Hans en Karin leeg. Tot overmaat van ramp moesten de paradijsvogels op een desolaat industrieterrein in een tentje slapen, achter de container met huisraad en mini-adventuregolfbaanspullen, die ze inmiddels in dezelfde dieporanje kleur als hun huid hadden geschilderd. Het dieptepunt werd bereikt toen de container midden in de nacht werd leeggeroofd. Weg beelden, weg ballen, weg leven. 

En toen ging het beeld op zwart en bleven wij fervente Ik Vertrek-kijkers met een groot vraagteken boven ons hoofd achter. Tot vanavond, wanneer het tweede deel van het avontuur van het olijke duo de ether in wordt geslingerd. Vol goede moed is het inmiddels zwartgeblakerde stel aan de bouw van hun bouwpakket-châlet en de aanleg van de golfbaan begonnen. Maar dan blijkt dat ze het huis net over de erfgrens hebben geplaatst. Er wordt een bouwstop afgegeven, en het huis moet drie meter worden verplaatst. Met twee hijskranen wordt het hele huis opgetild, met het risico dat alles uit elkaar valt. 

Ondanks de vele fans die elke dag langs het hek staan, om ‘de scheetjes’ een hart onder de riem te steken, staat het huilen Karin nader dan het lachen. Volgens Hans komt alles goed: ‘Scheet, gewoon doorgaan en blijven ademen.’

 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.