Source
ANP Foto

Huub Stapel heeft een groot zwak voor het boerenleven. Maar van Yvon Jaspers moet hij op zijn zachtst gezegd weinig hebben!

Huub Stapel is momenteel te zien in Hanna van Hendrik, een theaterstuk over de opkomst en ondergang van een veehouderij in Twente. De rol van boer gaat de Flodder-acteur aan het hart, want hij is zelf deels opgegroeid op een boerderij. Maar van het boerenleven zoals dat wordt voorgeschoteld in de programma’s van Yvon Jaspers klopt volgens hem weinig. Hij noemt de presentatrice dan ook ‘de grootste koe die ik ooit op televisie heb gezien’.

Article continues after the ad

 

Stapel deed zijn bikkelharde uitspraken in een interview met De Volkskrant. “Wat een dom wicht, zeg”, zo foetert hij Jaspers uit. “Allereerst is er niets romantisch aan, op die boerderijen: het is knoerthard werken om te overleven en financieel het hoofd boven water te houden. Vechten.”  

Hij vindt het dan ook treurig dat de presentatrice munt probeert te slaan uit het zware bestaan van de landbouwers. “Jaspers incasseert tonnen voor haar schnabbel bij ForFarmers en vervolgens huilt ze krokodillentranen bij Jeroen Pauw als iemand daar wat van zegt.” Stapel doelt hiermee op de rel die was ontstaan door haar pijnlijke optreden in Pauw. Daar reageerde Yvon Jaspers volgens veel kijkers wel erg dramatisch op de kritiek op haar lucratieve bijbaan bij veevoederbedrijf ForFarmers.

More content below the advertising