Negen deelnemers, waarin één de kroongetuige is. Het is weer tijd om je detective spullen uit de kast te halen, want het tweede seizoen van Kroongetuige gaat binnenkort van start!

Vorig jaar zag je hoe Tooske Ragas de kroongetuige wist te raden: Esmée van Kampen. Vanaf maandag 15 oktober zie je hoe Vivienne van den Assem, Eva Cleven, Bo Maerten, Kluun, Viggo Waas, Kaj van der Ree, Loretta Schrijver, Birgit Schuurman en Fred Teeven op zoek gaan naar de nieuwe kroongetuige in het Zweedse industriestadje Köping.

Omdat het wereldje van de fame kennelijk tegenvalt, kiezen de BN’ers voor een carrière switch. Als echte rechercheurs gaan ze op zoek naar de moordenaar. Eén iemand, de kroongetuige, weet wie het gedaan heeft en probeert het onderzoek te saboteren. De kroongetuige kan worden ontmaskerd door een van de overige speurders. Aan het eind van elke aflevering wordt er een proces-verbaal gemaakt, wie de minste vragen goed heeft, vertrekt. 

Ben jij als kijker je baan ook helemaal zat? Dan kan je ervoor kiezen om ook in de huid te kruipen van een rechercheur. Vanuit huis kan je via de app krijg je aanwijzingen, extra content en je kunt aangeven wie volgens jou de Kroongetuige is. 

Article continues after the ad

Kroongetuige is vanaf maandag 15 oktober te zien om 21:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising