Het programma wordt frisser en fruitiger

Als je aan het programma Hotter Than My Daughter denkt, denk je gelijk aan Gordon. Maar hier gaat verandering in komen. 

Niks is voor een dochter gênanter dan een moeder die erbij loopt alsof ze twintig is. Maar hoe zit het dan met de moeders die zich generen voor hun dochter die te veel botox heeft gebruikt? In het nieuwe seizoen van Hotter Than My Daughter kunnen bezorgde moeders ook hun dochters opgeven. Dat is niet de enige verandering. Patty Brard neemt het presentatiestokje over van Gordon. 

Bij RTL Boulevard vertelde Brard dat ze werd benaderd om het programma over te nemen en dat ze het iets serieuzer aan zal pakken dan haar voorganger. Gordon heeft het talent om van zwaarwegende situaties een grap te maken, of dit nu gepast is of niet. Patty zal zich juist meer richten op de mens achter de ordinaire kleding en proberen uit te zoeken waarom iemand zich zo overdreven kleedt. 

Ze vertelde aan het bureau van Boulevard ook over een nare ervaring bij SBS6. Zendermanager Karin de Groot vroeg aan Patty of ze niet het programma Hart in Actie wilde gaan presenteren. Toen Brard daar positief op reageerde, kreeg ze te horen dat ze daarvoor iets frisser en fruitiger moest zijn. Voor de presentatrice maakte die lullige opmerking duidelijk dat ze niet langer gewenst was bij de omroep. 

Het hele fragment kan je hier bekijken:

Voordat we Patty Brard als presentatrice kunnen zien van Hotter Than My Daughter is ze vanaf 23 oktober te zien op NPO 3 met de vierdelige reportageserie Brard & Jekel: VetGelukkig?! waarin zij samen met wetenschapsjournalist Diederik Jekel het fenomeen overgewicht onder de loep neemt.

Jennifer Hoffman onderzoekt de kledingindustrie

Jennifer Hoffman kennen we als actrice maar in het nieuwe programma Genaaid toont ze een hele nieuwe kant van zichzelf en dat voelt volgens haar nogal naakt. 

Op de vraag van Veronica Magazine of acteren nog wel zo leuk is, kijkt Jennifer Hoffman verrast op. "Is dat echt een serieuze vraag?" Voor haar is acteren het leukste vak dat er is omdat het haar herinnert aan haar jeugd. "Het is wat kinderen het liefste doen op het schoolplein. Ik ging dan The A-Team nadoen en mocht dan Murdock zijn of B.A. Of je speelde winkeltje en dan ben jij de verkoper en ik kom wat kopen. Die lol die je als kind hebt, voel ik nog precies zo. Hoe kan iemand dát niet leuk vinden?"

Met het programma Genaaid gaat ze aan de slag als presentatrice en dat is toch wel even wennen. "Het is zo anders dan acteren, nu moet ik mezelf ‘spelen’. Dat voelt nogal naakt. Toen ik aan het team werd voorgesteld als de presentatrice van het programma, zei ik meteen: sorry alvast. Ik was zo bang om mensen teleur te stellen. Maar het ging goed.”

 

Stomp in je buik

In Genaaid gaat Hoffman met een groepje modeontwerpers naar Myanmar om van dichtbij te zien hoe kleding gemaakt wordt en dat is best heftig. "We hebben ons gefocust op katoenplukken en leerlooien en echt misstanden gezien. In het programma dagen we de vijf deelnemers, die op het punt staan de mode-industrie in te gaan, uit om een duurzamer alternatief te bedenken.”

De reis ging Hoffman niet in haar koude kleren zitten en zij vindt Genaaid daarom ook een passende titel. “Ik vind het wel een stoere kreet. We hebben heftige dingen gezien en meegemaakt en dan mag zo’n titel ook wel voelen als een stomp in je buik. Het is belangrijk dat mensen hiernaar kijken en dan is het goed als je met een gewaagde kreet de aandacht trekt. En het dekt de lading, omdat het over kleding gaat en tegelijkertijd over de mensonterende omstandigheden.”

Liefdesleven

Vanwege haar werk als actrice en presentatrice is Jennifer Hoffman een BN'er en daardoor staat haar privéleven ook in de schijnwerpers en dat vindt zij een lastig onderwerp. "Het is zo privé. Er circuleert nu een naam, Dorian Cole, maar zo heet hij niet. Hij zou ook een kok zijn, maar dat is hij niet. En hij komt ook niet uit Canada. We zijn al voor een tv-programma gevraagd waarin hij zou koken en ik word geïnterviewd. Ik heb keihard gelachen. Hij kan heus wel koken, maar ik weet niet of dat nou zo uitzendwaardig is... Maar is het echt interessant om het in Veronica Magazine over mijn liefdesleven te hebben?”

Genaaid is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

De meeste rampenfilms zijn matige b-films maar Into the Storm is een spectaculaire actiefilm die zich met gemak kan meten met de grotere blockbusters

Het kleine stadje Silverton wordt geteisterd door een aantal tornado's. Terwijl de bewoners op zoek gaan naar een schuilplaats, komt een groepje stormjagers naar het stadje toe om onderzoek te doen naar de wervelwinden. Al snel wordt duidelijk dat dit nog maar het begin is en de storm alleen maar heftiger wordt.

De onbetwiste koning van de rampenfilm is zonder twijfel Twister maar Into the Storm doet een hele goede poging om die plek in te nemen. De makers weten dat de film geen sterk verhaal of diepgaande personages nodig heeft. Het draait om zo veel mogelijk spektakel en dat zit meer dan goed. De special effects zijn geweldig en de wervelstorm aan het einde is simpelweg verbluffend.

Om 21:00 uur op Veronica.