In de horrorfilm Velvet Buzzsaw zijn de moordenaars dit keer geen enge freaks met maskers, maar kunstwerken die tot leven lijken te komen!

Vorig jaar haalde de ongrijpbare artiest Banksy bij een veiling een grap uit met een van zijn tekeningen: zodra het werk verkocht was, ging het door de versnipperaar die ingebouwd was in de lijst. Een poets die de kunstenaar in Velvet Buzzsaw wel zou kunnen waarderen. Maar wat er gebeurt rondom zijn creaties gaat nog wel een paar stapjes verder.

More content below the advertising

Jake Gyllenhaal speelt een kunstcriticus die ontdekt dat er wat vreemds aan de hand is met de schilderijen en de objecten van een anonieme kunstenaar die voor een rage zorgen in het wereldje. Ze lijken tot leven te komen, maar dat is nog niet het ergste: ze maken ook slachtoffers en niemand kan het verklaren. Wie Nightcrawler, de vorige samenwerking van Gyllenhaal en regisseur Dan Gilroy heeft gezien, weet ongeveer wat hij mag verwachten.

Velvet Buzzsaw staat vanaf vandaag op Netflix.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.