Twaalf unieke smaakcreaties zijn nog over maar vanavond wordt duidelijk welke finalist het meest vernieuwende gerecht heeft klaargemaakt en zichzelf De Nieuwe Lekkerbek mag noemen.

André van Duin en Marlijn Weerdenburg hebben de afgelopen weken talloze bizarre gerechten voorbij zien komen. Van eetbare verf en poffertjes op een stokje tot een kroket van koeientiet en hondenkoekjes voor mensen.

De jury heeft alle gerechten beoordeeld op originaliteit, smakelijkheid en kwaliteit. Er zijn twaalf eetsensaties over. Dit zijn: de Citadelle, de gezonde babyvoeding, de pittige sucijsjes, de lasagneschijf, de Gruun Groenteplakken, de Kaaswafel, de pofferstokken, de BREAKfast Chef, de Rotikroket, de Aerpelmik, de Waffeltjes en de paellaschijf.

Article continues after the ad

De finalisten hebben hun smaakcreaties de afgelopen tijd verbeterd en mogen de jury opnieuw hun product voorschotelen. Uit de twaalf kiest de jury een top drie. Daarna geven de juryleden iedere finalist vijf punten, in de vorm van lekkerbekjes. De lekkerbek met de meeste lekkerbekjes mag zich De Nieuwe Lekkerbek noemen.

De kijkers hebben in ieder geval de smaak te pakken en lieten duidelijk merken wat ze lekker vonden.

Al vond niet iedereen het even innovatief.

Of gezond.

 

More content below the advertising